Τοπικά

Στο ίδιο έργο θεατές … και μουσική στη διαπασών μέχρι πρωίας !

μουσική στη διαπασών
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια !!!

Μαζί με τις Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησαν και οι εκδηλώσεις των Αθιγγάνων , με τη μουσική στη διαπασών μέχρι πρωίας.

Φυσικά αυτό είναι κάτι που γίνεται πολλά χρόνια με τα τελευταία να είναι όλο και πιο έντονο το φαινόμενο.  Τα υπαίθρια γλέντια με την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και την παραβίαση του ωραρίου κοινής ησυχίας στην Κάτω Αχαΐα, κάνουν την καθημερινότητα των κατοίκων ανυπόφορη.

Δυστυχώς η εποχή των εορτών συμπέφτει μαζί με την αρχή των πανελληνίων εξετάσεων. Η οργή των γονέων και των μαθητών είναι δικαιολογημένη.

Το τελευταίο 2ήμερο το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο. Η ένταση του ήχου από τα μεγάφωνα στα υπαίθρια γλέντια μετά τις 2μιση το βράδυ αυξήθηκε αρκετά. Κάποιοι χαρακτήρισαν την κίνηση αυτή αρκετά προκλητική.

Στο αντίποδα γίνεται λόγος για ήθη και έθιμα που δεν πρέπει να ατονίσουν στο χρόνο καθώς αποτελούν στοιχείο παράδοσης.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Η μοναδική ρεαλιστική προσέγγιση για επίλυση του προβλήματος είχε γίνει το 2007. Έγινε αγορά οικοπέδου 6,5 στεμμάτων από τον τ. Δήμο Δύμης , με την μελέτη να προβλέπει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων , βιβλιοθήκη και αίθουσα με ηχομόνωση για την τέλεση των εορτών. Μάλιστα είχε γίνει και συμφωνία με τους εκπρόσωπους των Αθίγγανων.

Δυστυχώς ο σεισμός του 2008 άλλαξε τις προτεραιότητες και σε επίπεδο υπουργείο με το project να μην έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.