Τοπικά

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης στην τελετή για την Ολυμπιακή Φλόγα στη “Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς”

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στις εκδηλώσεις για το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη των Πατρών συμμετείχε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Γ. Μπονάνος, χθες Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκε στην τελετή που έγινε κατά τη στάση έξω από τη γενέτειρα οικία του στιχουργού – ποιητή του Ολυμπιακού Ύμνου, Κωστή Παλαμά, όπου σήμερα στεγάζεται η ομώνυμη «Στέγη Γραμμάτων». Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διεκδίκησε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και πέτυχε, την αναβίωση της στάσης στο εν λόγω σημείο, όπως συνέβαινε παλαιότερα, ως απόδοση φόρου τιμής στο μεγάλο μας ποιητή.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Μπονάνος, καλωσορίζοντας την Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη των Πατρών, την πόλη του Ολυμπιακού Ύμνου, επεσήμανε τους υψηλούς συμβολισμούς που προκύπτουν και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η συμβολική αυτή στάση, αποτελεί γέφυρα ανάμεσα στο υπέρτατο σύμβολο των ιδεών, την Ολυμπιακή Φλόγα και των εμπνευσμένων στίχων των αξιών που ο Κωστής Παλαμάς αποτύπωσε στο χαρτί». Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που διοργανώνονται στο Παρίσι, από τον αδελφό γαλλικό λαό θα στεφθεί από επιτυχία και θα συμβάλλει στο μετριασμό των διεθνών εντάσεων».

Στην επιτυχή διοργάνωση της τελετής, πέρα ασφαλώς από τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνέβαλαν η Πολυφωνική Χορωδία των Πατρών, το Λύκειο των Ελληνίδων και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά και άλλων Ελλήνων ποιητών.