Τοπικά

Ένα μήνα σε αργία ο Χρήστος Νικολάου και επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΥΜΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ , Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας , σε αργία ο Χρήστος Νικολάου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μαζί και ο πρώην Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Ένα μήνα σε αργία ο Χρήστος Νικολάου και επτά Δημοτικοί Σύμβουλοι που ήταν στην τότε παράταξη του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Tο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων , ήταν αυτό που επέβαλλε το διοικητικό μέτρο της αργίας.

Η  επιβολή της αργίας αφορά σε απόφαση συμψηφισμού οφειλών που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για τα λατομεία στην περιοχή του Αράξου, διαδικασία που ξεκίνησε από την καταγγελία του τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης και νυν αντιδημάρχου , Θανάση Ραυτακόπουλου.

Η απόφαση έχει εφέσιμο χαρακτήρα και η έναρξης ισχύς της ορίζεται η 10η Ιουλίου.

Τι σημαίνει το διοικητικό μέτρο της αργίας

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που αναθεωρήθηκε με το ν 4368/2016 το μέτρο της αργίας αφορά :

Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας. Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση. Τυχόν μεταγενέστερη αντικατάσταση ή άρση των περιοριστικών όρων ή της προσωρινής κράτησης κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας δεν κωλύει τη θέση σε αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από του χρόνου εκδόσεως της διαπιστωτικής σε βάρους του πράξης. Τυχόν άρνηση ή υπαίτια καθυστέρηση του Ελεγκτή Νομιμότητας να εκδώσει άμεσα τη σχετική διαπιστωτική πράξη συνιστά παράβαση καθήκοντος