Τοπικά

Συνάντηση Ζαΐμη με Κικίλια για τους συμβασιούχους της Πολιτικής Προστασίας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Το θέμα των δώδεκα συμβασιούχων του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος έθεσε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης σε συνάντηση που είχαν χθες στο Υπουργείο.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, αρμόδιος για το Τμήμα Πολιτικής προστασίας συνεργάζεται, στενά με τον Υπουργείο εν όψει και της αντιπυρικής περιόδου. Εξάλλου, όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς, ο κ. Ζαΐμης: «θα πρέπει το Τμήμα να είναι επαρκώς στελεχωμένο και με έμπειρο προσωπικό για να καλύπτονται ολοκληρωμένα όλες οι φάσεις διαχείρισης ενός κινδύνου ή μιας καταστροφής που μπορεί να οφείλονται σε κλιματικούς, γεωφυσικούς ή τεχνολογικούς παράγοντες. Η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών αποτελεί κρίσιμο παράγοντα πρόληψης και κατά συνέπεια αποφυγής κινδύνων».

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε πως ναι μεν θα γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ωστόσο, η εμπειρία των συγκεκριμένων εργαζομένων θα προσμετρηθεί στην τελική μοριοδότησή τους.

Παράλληλα, στη συνάντηση έγινε συζήτηση και για το επίπεδο προετοιμασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, ενώ ο κ. Ζαΐμης έθεσε στον Υπουργό κι άλλα ζητήματα που αφορούν στο σχεδιασμό των επιχειρησιακών σχεδίων από τον περιφερειακό μηχανισμό και στο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη, ο Αχαιός Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Αντιστράτηγος, Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Βασίλης Σολδάτος, ο γεν. γραμματέας του Υπουργείου, κ. Παπαγεωργίου, καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Γυφτάκης.