Τοπικά

Διήμερη περιοδεία του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά στην Δυτική Ελλάδα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στην Πάτρα αναμένεται να βρεθεί σήμερα στις 10:30 το πρωί ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο κ. Τουρνάς θα προεδρεύσει σε υπηρεσιακή σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και αναμένεται να συναντηθεί με τα επιτελικά στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στελέχη των Δασικών Υπηρεσιών αλλά και της Αστυνομίας προκειμένου να συζητήσουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες ενόψει του καλοκαιριού.

Τον κ. Τουρνά αναμένεται να συνοδεύει ο Πατρινός Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Νικόλαος Ρουμελιώτης.

Μετά την σύσκεψη στην Πάτρα, ο Υφυπουργός έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί την Ναύπακτο, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, ενώ την Πέμπτη το πρωί θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της 6ης ΕΜΟΔΕ, της Π.Υ. της Βιομηχανικής Περιοχής και εν συνεχεία θα μεταβεί σε υπηρεσίες της Ηλείας, για να ενημερωθεί για τις ανάγκες των υπηρεσιών και να δώσει κατευθυντήριες οδηγίες για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Αντικείμενο των συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες θα είναι ο αναθεωρημένος στρατηγικός επιχειρησιακός σχεδιασμός και η καλύτερη οργάνωση του Μηχανισμού στο σύνολό του με άξονα την θωράκιση της πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Τουρνάς αναμένεται να αναφερθεί στην προσπάθεια στήριξης και εκσυγχρονισμού του Πυροσβεστικού Σώματος από πλευράς του Υπουργείου καθώς αποτελεί τον επιχειρησιακό βραχίονα της Πολιτικής Προστασίας, ενώ, παράλληλα, θα ζητήσει ετοιμότητα και στενότερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επόμενη αντιπυρική περίοδο.