Τοπικά

Καθημερινός αποκλεισμός της Πατρών- Κορίνθου από τους αγρότες της Αιγιάλειας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Νέο γύρο αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση, με φόντο τις αποφάσεις για απόρριψη των προτάσεων που κατέθεσαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα συναρμόδια υπουργεία, προετοιμάζουν οι αγρότες της Αιγιαλείας.

Από την περασμένη Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου έως και χθες, καθημερινά, μετά τις 7:00 το απόγευμα, σταφιδοπαραγωγοί, ελαιοπαραγωγοί και παραγωγοί εσπεριδοειδών του Αιγίου συγκεντρώνονται στον Σελινούντα και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς , μιας ώρας περίπου, της νέας εθνικής οδού και της παλαιάς εθνικής Πατρών – Κορίνθου.

«Δεν κατεβήκαμε στο δρόμο για ψίχουλα… είναι η σχεδόν μονολεκτική μας απάντηση μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις. Η καθημερινή μας συνάντηση και συμβολικός αποκλεισμός δεν έχει στόχο να ταλαιπωρηθούν πολίτες αλλά να στείλουμε μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Καθημερινά επιδιώκουμε συζήτηση και προβληματισμό για τι μέλλον της παραγωγής μας, συζητώντας και για τις περεταίρω κινήσεις μας» αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος-Ντρίνιας» Γιάννης Μποδιώτης.

Η συμμετοχή καθημερινά, στο σημείο συνάντησης έξω από τα γραφεία της «Παναιγιάλειας» (Π.Ε.Σ.), κρίνεται αρχικά ικανοποιητική. Οι αγρότες του Αιγίου επιχειρούν τώρα να πείσουν όλους τους συναδέλφους τους να πυκνώσουν τις συναντήσεις και προετοιμάζονται να σκληρύνουν τη στάση τους, στο πλαίσιο των νέων αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν αύριο Τρίτη 6 του μηνός κατά την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.