Τοπικά

Aυτοψία στο σταθμό του τρένου στην Κ. Αχαΐα για να καταστεί λειτουργικός ο Προαστιακός

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Αυτοψία στον παλιό σταθμό του τρένου στην Κάτω Αχαΐα έγινε χθες από την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Γρήγορη Αλεξόπουλο και αντιδημάρχους του δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ανέλυσε στη υφυπουργό και στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, τα σχέδια του για την διασύνδεση της Κ. Αχαϊας με την Πάτρα, αλλά και την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, έχοντας συγκεκριμένο σχέδιο, που θα φέρει στην περιοχή πολλαπλά οφέλη.

Στο σχεδιασμό αυτό, προβλέπονται-μεταξύ άλλων- τα εξής:

⦁ Ανάπλαση Παραλίας Κάτω Αχαΐας και διασύνδεση με την ανάπλαση της πόλης της Κάτω Αχαΐας, μέσω της θέσης «Σπάσμα».

⦁ Κατασκευή 5 «έξυπνων» διαβάσεων πεζών σε κρίσιμα σημεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

⦁ Διαμόρφωση 4 χώρων στάθμευσης αυτόματης λειτουργίας στην πόλη της Κάτω Αχαΐας και στην πολυσύχναστη παραλία της Καλογριάς κ.α.

Δημοτικοί παράγοντες εκτιμούν ότι για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τακτική λειτουργία του προαστιακού με μόνιμα δρομολόγια από την Πάτρα έως και την Κάτω Αχαΐα και όχι αποσπασματικά όπως γίνεται μέχρι τώρα, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων που δημιουργούνται, κατά καιρούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο η κυρία Αλεξοπούλου, όσο και ο κ. Τερεζάκης αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο τις προτάσεις της δημοτικής αρχής της Δυτικής Αχαϊας και σύντομα αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.