Τοπικά

Στις 13 Φεβρουαρίου οι εκλογές στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στις 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθo;yn η συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου 21μελούς ∆ιοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης ∆υτικής Ελλάδος, αλλά και αντιπροσώπων για τηn αντίστοιχη συνέλευση της ΚΕ∆Ε που προγραμματίζεται για το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

125 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
Σταδιακά και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν τα ∆ημοτικά Συμβούλια των ∆ήμων ∆υτικής Ελλάδος προκειμένου να εκλέξουν τους αντιπροσώπους για τη γενική συνέλευση, στην οποία σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών θα συμμετέχουν 125 αντιπρόσωποι (19 ∆ήμαρχοι και 106 ∆ημοτικοί Σύμβουλοι). Όσον αφορά στην εκλογή των αντιπροσώπων των δήμων η εγκύκλιος αναφέρει:

«Οι Π.Ε.∆. είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, τα οποία εποπτεύονται από τον οικείο Γραμματέα Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησης.
Όργανα διοίκησης των Π.Ε.∆. είναι:
-Η Γενική Συνέλευση,
-Το ∆ιοικητικό Συμβούλιο,
-Η Εκτελεστική Επιτροπή,
Ο Πρόεδρος (Πρόεδρος της Π.Ε.∆. είναι ο Πρόεδρος του ∆ιοικητικού Συμβουλίου αυτής και εκλέγεται από αυτό μεταξύ των μελών του για όλη τη δημοτική περίοδο.
Η θητεία του λήγει με την εγκατάσταση του νέου Προέδρου), και Το Εποπτικό Συμβούλιο.

Στη Γενική Συνέλευση των Π.Ε.∆., οι ∆ήμοι εκπροσωπούνται από: -τους ∆ημάρχους και -τους εκπροσώπους των δημοτικών συμ- βουλίων των ∆ήμων της χωρικής αρμο- διότητας των οικείων Περιφερειών».

Βάσει της εγκυκλίου οι ∆ήμοι της Αχαΐας εκλέγουν τον εξής αριθμό αντιπροσώπων: ∆ήμος Πατρέων 36 (ο ∆ήμαρχος +35 δημοτικοί σύμβουλοι), ∆ήμος Αιγιάλειας 9 (ο ∆ήμαρχος +8), ∆ήμος ∆υτικής Αχαΐας 5 (ο ∆ήμαρχος +4), ∆ήμος Ερυμάνθου 2 (ο ∆ήμαρχος +1), ∆ήμος Καλαβρύτων 3 (ο ∆ήμαρχος +2).

Αντίστοιχα, για τη συνέλευση της ΚΕ∆Ε από τη ∆υτική Αχαΐα εκλέγονται 30 αντι πρόσωποι (19 ∆ήμαρχοι και 11 ∆ημοτικοί Σύμβουλοι).