Τοπικά

Επιμελητήριο Αχαΐας – Παράταση στις προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σημαντική επιτυχία θεωρείται η ικανοποίηση του αιτήματος που υπέβαλε η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας και το μέλος της κ. Ανδρέας Ντακόλιας προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να δοθεί παράταση στις προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Το αίτημα υποβλήθηκε εγγράφως στις 24/03/2020 από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Ζαβό και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Ιωάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην κατάθεση δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών τους οι απασχολούμενοι στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, καθώς υπήρχε καταληκτική ημερομηνία στις 31 Μαρτίου 2020. Λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, οι απασχολούμενοι στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση αντιμετώπιζαν επιπλέον δυσκολία να καταθέσουν αυτοπροσώπως στα Επιμελητήρια, τα πιστοποιητικά ποινικού μητρώου από τα αρμόδια Πρωτοδικεία.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας πρότεινε να δοθεί παράταση για εύλογο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων, ώστε να είναι σε θέση να καταθέσουν και να παραλάβουν, αφενός τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ανανέωση της Άδειας Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή και την διατήρηση της εγγραφής τους στα ειδικά Μητρώα των Επιμελητηρίων, και αφετέρου τις βεβαιώσεις σχετικά με την πραγματοποίηση παρακολούθησης των απαραίτητων ωρών επαναπιστοποίησης για την διατήρηση της εγγραφής στα ειδικά Μητρώα.

Το αίτημα του Επιμελητηρίου Αχαΐας έγινε δεκτό και οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 του ν. 4583/2018 (Α΄ 212) των Ασφαλιστικών ή Αντασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, παρατείνονται έως τις 30 Ιουνίου 2020.