Τοπικά

Συλλαλητήριο στην Πάτρα σήμερα για το ασφαλιστικό- Συμμετέχουν και οι έμποροι

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Συλλαλητήριο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 6 το απόγευμα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, ενώ ανακοινώθηκε και η συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου αναφέρεται πως «αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας από το νέο χτύπημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση στην Κοινωνική Ασφάλιση. Παλεύουμε για συντάξεις, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, υγεία, πρόνοια, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε με τον αγώνα μας: να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης, κατάργηση όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων και επαναφορά συντάξεων και ορίων ηλικίας».

Αντίστοιχα, ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα κάτω από τα γραφεία του στην πλατεία Γεωργίου, αναφέροντας πως «με το νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό

  • Καταργεί την αναλογικότητα εισοδήματος – ασφαλιστικών εισφορών
  • Επαναφέρει το αποτυχημένο σύστημα των ασφαλιστικών κλάσεων
  • Αυξάνει τις εισφορές για τη συντριπτική πλειοψηφία του 87% των εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών κατά 30%. Αύξηση που υπονομεύει και την προσπάθεια χιλιάδων συναδέλφων για ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικό που συσσώρευσε η μακροχρόνια κρίση.
  • Υπονομεύει τον αναδιανεμητικό – κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος ασφάλισης.
  • Ανοίγει την πόρτα για την είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και υγείας».

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως θα αναλάβει πρωτοβουλία να καλέσει σε σύσκεψη, συντονισμό και  κοινή δράση του εμπορικού κόσμου και των εμπλεκόμενων φορέων (ΟΕΒΕΣΝΑ, ΤΕΕ, Δικηγορικό, Ιατρικό Σύλλογο) ούτως ώστε να αποτραπεί μια νέα αρνητική εξέλιξη.