Τοπικά

Στην 47η Γενική Συνέλευση της CPMR ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίωνας Ζαΐμης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίωνας Ζαΐμης…

…συμμετείχε με επιτυχία από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου έως και τη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στην 47η Γενική Συνέλευση της CRPM (Διάσκεψη των Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης), η οποία διεξήχθη στο Palacο dei Poveri στο Παλέρμο της Σικελίας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με την συμμετοχή τριών Ελληνικών Περιφερειών. Σε αυτήν, ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη, η Περιφέρεια Κρήτης με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και Αντιπρόεδρο της CPRM αρμόδιο για τα Θαλάσσια Ζητήματα κ. Γιώργο Αλεξάκη και την αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα.

Επιπλέον, υπήρξε ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων και αντιπρόεδρο της CPRM αρμόδιο για τα Θαλάσσια ζητήματα κ. Γιώργο Αλεξάκη όπως και από την Γεν. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστίνα Καλογήρου.

Επίσης, ήταν και από την ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή, ο κ. Γιώργος Κρεμλής. Eπιπλέον δε, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με εκπρόσωπο τον κ. Φωκίωνα Ζαΐμη, συνεργάστηκε άριστα και επι πολλές ώρες για το πόρισμα των εργασιών στην Διαμεσογειακή Επιτροπή. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήσαν ενδεικτικά: Το μεταναστευτικό, η διαχείριση των απορριμμάτων, η κλιματική αλλαγή και γενικότερα το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία, η αλιεία, όπως και θέματα συνοχής, η έγκριση προϋπολογισμού.