Αθλητισμός

Αυτά ήταν τα “κλειδιά” της Αχαγιάς ΄82 στο “2” με την Παναχαϊκή

 
 
 
 
Η Αχαγιά ΄82 πήρε πολύτιμη νίκη την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της πρεμιέρας της Γ΄Εθνικής μπάσκετ, αφού πέρασε από την έδρα της Παναχαϊκής στην Αγυιά με 72-67.

Αυτήν την αγωνιστική δεν θα έχει νέα αναμέτρηση, αφού το εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Νικαίας ορίστηκε για τις 16 Νοεμβρίου, οπότε σήμερα και αύριο οι παίκτες πήραν ρεπό και θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων από Δευτέρα.

Πάμε να δούμε τα κυριότερα σημεία και τα “κλειδιά” που απέφεραν την νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τους “κοκκινόμαυρους”.

  1. Σπύρος Γκοργκόλης και Γιάννης Μπαζίνας “διάβασαν” με κάθε λεπτομέρεια την Παναχαϊκή, την περιόρισαν επιβάλλοντας το χαμηλό τέμπο, που φυσικά ευνόησε την Αχαγιά ΄82 και όσο οι “ερυθρόλευκοι” ήταν κοντά στο σκορ, είχαν και την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη.
  2. Όταν η Παναχαϊκή πέρασε μπροστά με 60-56 ο Δημήτρης Λυμπέρης ανέλαβε τα ηνία και ήταν παίκτης-κλειδί, προκειμένου το σκορ να μετατραπεί σε 66-69, τελειώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους και 4 τρίποντα.
  3. Ο Σωτήρης Μπουρδάνος ήρθε για να δώσει το κάτι παραπάνω στην οργάνωση, ενώ “το έχει” και με το σκοράρισμα (14 με 2). Μπορεί η έλευση του στο ρόστερ να έγινε στα “χασομέρια”, αλλά θα αποτελέσει μεγάλη “όπλο” για την Αχαγιά.
  4. Ο Φίλιππος Φραντζής έχει έφεση στο σκοράρισμα και πέρυσι με τον Έσπερο ΑΟΠΑ ήταν από τα πρώτα “κανόνια” στον 1ο Νότιο Όμιλο. Με το “καλημέρα” απέδειξε ότι κάτι ανάλογο θα πράξει και με τη νέα του ομάδα, όντας ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 20 πόντους.
  5. Ο Λεωνίδας Καλογιάννης ήρθε για να δώσει λύσεις όπου χρειαστεί, διαθέτοντας εξαιρετικό σουτ, όπως είδαμε πέρυσι στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και ιδίως έξω από την άρκτο των 6.75 είναι εξαιρετικός. Οι 10 πόντοι στο ντεμπούτο του ήταν καταλυτικοί και έβαλε σημαντικό λιθαράκι στο σπουδαίο “2”.
  6. Έτσι πρέπει να παίζεις σε κάθε ντέρμπι. Με πάθος και αποφασιστικότητα, γιατί στο τέλος όποιος το θέλει περισσότερο θα πανηγυρίσει. Και οι 2 ομάδες διαθέτουν έμπειρους και ικανούς παίκτες, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν άψογοι και σε αυτό το σκέλος.