Τοπικά

Πάτρα: Συμμορία δρούσε στις εύπορες περιοχές της πόλης

       

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της συμμορίας…

Ιδιαίτερη προτίμηση στις «καλές» συνοικίες της Πάτρας, είχε συμμορία που κατέκλεψε κατοικίες σε Αγιο Βασίλειο, Ακταίο, Ρίο και στο Καστρίτσι, και προωθούσε για πώληση τα κλοπιμαία σε κλεπταποδόχους.

Η δράση της συμμορίας διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και για την υπόθεση, σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία σε βάρος δυο αλλοδαπών ανδρών, ηλικίας 35 και 34 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της διάπραξης κλοπών.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος δυο αλλοδαπών ανδρών, ηλικίας 45 και 42 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξιχνιάστηκαν συνολικά 26 κλοπές σε οικίες, που είχαν διαπράξει οι δράστες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Απρίλιο του 2017 στην Πάτρα, στον Άγιο Βασίλειο, στο Ακταίο, στο Ρίο και στο Καστρίτσι.

Ως προς την μεθοδολογία, ότι οι δράστες αφού διερρήγνυαν οικίες, παραβιάζοντας πόρτες και παράθυρα, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και ενδύματα.

Στη συνέχεια, οι δράστες απέκρυπταν τα κλοπιμαία σε αγροτικές εκτάσεις και έπειτα τα εκποιούσαν σε κλεπταποδόχους, προκειμένου να εισπράττουν άμεσα χρήματα.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος από τις εγκληματικές τους ενέργειες, το οποίο ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

pelop.gr

/* ]]> */