Τοπικά

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κάτω Μαζαρακίου μιλά στο westcity.gr

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Για τα προβλήματα της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Μαζαρακίου μίλησε στο “westcity” και την Αντυ Μαγνησαλή , o Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βαγγέλης Κυριαζόπουλος. Τα έργα οδοποιίας όπως τόνισε είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα.

-Παρατηρούμε ότι το οδικό δίκτυο της κοινότητάς Μαζαρακίου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Ποιες κινήσεις έχετε κάνει για να γίνουν έργα;

B.K.: Δυστυχώς, είναι αλήθεια. Είναι το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα του χωριού μας. Είναι ένα από πρώτα θέματα που μεταβίβασα στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Όμως, εδώ και τρία χρόνια, οπότε και έκανα τις πρώτες επαφές με τη νέα δημοτική αρχή δεν έχει έρθει στο Μαζαράκι ούτε ένα μηχάνημα με αποτέλεσμα το οδικό δίκτυο να είναι σε άθλια κατάσταση.

-Πως αντιμετωπίζετε την κατάσταση;

B.K.: Με υπομονή. Περιμένουμε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα οδοποιίας, όπως μας υποσχέθηκαν, γιατί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι μεγάλο. Στην παρούσα φάση μόνο χαλίκια μας έχουν στείλει για να μπαλώσουμε δρόμους και επικίνδυνα σημεία. Επίσης, έχουμε ζητήσει και καταστροφέα για τα δένδρα που πλέον έχουν φθάσει στο σημείο να κλείνουν τους δρόμους.

-Υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που σας απασχολεί άμεσα;

B.K.: Ναι. Η μία από τις δύο δεξαμενές, που υδρεύεται το χωριό μας είναι σε κακή κατάσταση. Μας ενημέρωσαν, πριν δύο μήνες, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι ότι θα παραλάβουμε σύντομα καινούργια δεξαμενή, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει! Παράλληλα, αναμένουμε ακόμα να αποκατασταθεί το σύστημα αποχέτευσης, διότι έχουν χαλάσει οι αντλίες εδώ και ένα χρόνο με αποτέλεσμα τα λύματα να οδηγούνται στο ρέμα…

-Μας έχουν καταγγείλει κτηνοτρόφοι, που δραστηριοποιούνται στο Μαζαράκι, ότι δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές. Τι συμβαίνει;

B.K.: Πράγματι, οι νέοι κυρίως κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με την απουσία ηλεκτρικού ρεύματος. Έχουμε ζητήσει την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού σε συγκεκριμένα σημεία που υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες. Υπάρχουν κτηνοτρόφοι, που επωμίζονται το κόστος και τοποθετούν γεννήτριες, άλλοι ωστόσο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και κάνουν τις δουλείες τους με τα χέρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οφείλει η δημοτική αρχή να λύσει το θέμα.

-Γενικότερα, είστε ικανοποιημένος από το έργο της Δημοτικής Αρχής;

B.K.: Θα απαντούσα στο ερώτημά σας ότι νιώθουμε εγκατάλειψη…

-Κλείνοντας ήθελα να μας ενημερώσετε για την επόμενη εκδήλωση που ετοιμάζετε στο Μαζαράκι..

B.K.: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα τιμήσουμε την Τσικνοπέμπτη. Έχει γίνει παράδοση, πλέον, η μικρή καρναβαλική γιορτή που στήνεται κάθε βράδυ στο κέντρο του χωριού. Μουσική, ψητά και καλή διάθεση θα βρει, όποιος μας επισκεφθεί !