Τοπικά

Δ. Αχαΐα:Η «συγνώμη» του δημάρχου και οι εξηγήσεις για τα τιμολόγια του νερού

συνέντευξη του Δήμαρχου , ΔΕ Λαρισου Δυτικής Αχαΐας
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στην πραγματική του διάσταση προσπαθεί να βάλει το πρόβλημα που έχει προκύψει…

…με τα χρέη της ΔΕΥΑΔ και τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς του νερού για παρελθούσες περιόδους κατανάλωσης, η δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαΐας, αφού διαπιστώνει «πολιτική σπέκουλα» από μερίδα της αντιπολίτευσης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηδη, από τα πρώτα «ραβασάκια» που έφτασαν σε κατοίκους των Αλισσών, της Λακκόπετρας και του Πέττα, αποτυπώνεται η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΔ για δευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας των ετών ’14-’15-’16, με έναντι χρέωση, που προκύπτει από τον μέσο όρο του κάθε χωριού και τα πάγια.
Η πολιτική αυτή, υπερίσχυσε του σκεπτικού για ανά έτος χρέωση και ετήσια αποστολή του λογαριασμού, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα 3 χρεωστικά χρόνια δεν θα έσβηναν ποτέ.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Σε αντίθεση με τη μείζονα αντιπολίτευση, η οποία ψήφισε την απόφαση στο ΔΣ της ΔΕΥΑΔ, η ελάσσονα «σηκώνει» το θέμα, με τον επικεφαλής της Παναγιώτη Κουνάβη ν’ αντιδρά, επειδή τώρα ζητούνται «500άρικα» – όπως λέει- «για να μη βουλιάξει η ΔΕΥΑΔ».

ΕΥΘΕΩΣ

Ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου, κληθείς από την «Π» να τοποθετηθεί στο θέμα, διέψευσε πως οι λογαριασμοί είναι υψηλοί και υπάρχουν διαμαρτυρίες από δημότες. «Πρόκειται για μία ατέλεια της ΔΕΥΑΔ, που κυρίως οφείλεται στην υποστελέχωση της υπηρεσίας», παραδέχεται, ενώ ξεκαθαρίζει πως «από κανέναν δεν ζητήθηκε, ούτε και πρόκειται να ζητηθεί η εφάπαξ καταβολή του ποσού».
Ομως, δεν διστάζει -με αρκετή δόση αυτοκριτικής- να ζητήσει συγνώμη από τους καταναλωτές και την κατανόησή τους.

ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την ισχύουσα απόφαση,ο διακανονισμός περιλαμβάνει προκαταβολή του 10% της οφειλής και δόσεις τουλάχιστον των 20 ευρώ.
«Οπου βλέπουμε νερό άρδευσης που δεν έχει πληρωθεί ποτέ θα το κόβουμε.Το ίδιο και για πειραγμένα ρολόγια, που θα κόβουμε πρόστιμα» λέει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Χρήστος Σκάγιας.

Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος