Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία : Ο Δογματισμός της Δημοτικής Αρχής οδηγεί σε χρεοκοπία τον Δήμο

σεισμό του 2008 , σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δελτίο τύπου από την Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων

Διαβάσαμε με προσοχή το άρθρο στην έγκριτη εφημερίδα των Πατρών «Πελοπόννησος» με τον τίτλο «Επίκειται κλείσιμο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης» όχι όμως λόγω απροθυμίας των Δημοτών να πληρώσουν, αλλά κυρίως γιατί η ΔΕΥΑ αποτέλεσε με την σύσταση της μια επιχείρηση θνησιγενή διότι η μελέτη βιωσιμότητας στηρίχτηκε σε ανεπαρκή στοιχεία και κυρίως ανυπόστατα!

Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε ότι η συνέχιση λειτουργίας της ΔΕΥΑ με τον τρόπο που γίνεται αλλά και ο τρόπος διαχείρισης των χρημάτων των συμπολιτών μας σε περιόδους κρίσης, αποτελεί πρόκληση στο κοινό αίσθημα της τοπικής μας κοινωνίας.

Κόντρα στις μεγαλόστομες δηλώσεις της Δημοτικής αρχής για μαγικές λύσεις που θα έλυναν το πρόβλημα, οδηγηθήκαμε σε αλλεπάλληλες διακοπές των αντλιοστασίων ύδρευσης μέσα στο καλοκαίρι,με τους συνδημότες μας να παραμένουν χωρίς νερό για ολόκληρα εικοσιτετράωρα.

Τα Χρέη

Τα χρέη της επιχείρησης προς την Δ.Ε.Η ήδη έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000 ευρώ και μαζί με τους τόκους φτάνουν τα 2.500.000 ευρώ και αν κανείς προσθέσει και τις οφειλές προς τρίτους ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Ο βιολογικός καθαρισμός που παράδωσε ο Δήμος Δύμης από τους πιο σύγχρονους στην επικράτεια όπως πρόσφατα παραδέχτηκε ο Δήμαρχος, κινδυνεύει να καταστραφεί λόγο παντελώς έλλειψης συντήρησης που θα έχει τραγικά αποτελέσματα για τους παραθαλάσσιους οικισμούς που μετά την λειτουργία του άρχισαν να βλέπουν μια σαφέστατη βελτίωση σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο.

3 χρόνια χωρίς λογαριασμούς

Οι λογαριασμοί στους δημότες-καταναλωτές είχαν να έρθουν τρία τουλάχιστον χρόνια κάτι που παραβιάζει σαφέστατα τον κανονισμό της Επιχείρησης που έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και προβλέπει τουλάχιστον ετήσια έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης αποχέτευσης. Η δικαιολογία δεν αντέχει σχολιασμού ότι δεν έβαζαν καταμετρητές να μετρήσουν γιατί το ερώτημα που πρόκυπτε αβίαστα πως περίμεναν να εισπράξει η επιχείρηση χρήματα για την λειτουργία της.

Άμεσα μέτρα

Εμείς αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος μιλήσαμε ευθαρσώς για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν βάζοντας πλάτη όπως και όλες οι παρατάξεις, αλλά προσκρούσαμε στην έπαρση και την αλαζονεία των διοικούντων οι οποίοι προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι σε μια τέτοια περίοδο απαιτείται συνεργασία και συνεννόηση για τα μείζονα ζητήματα.

Καταστήσαμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις εξ αρχής ότι η Δημοτική αρχή ακροβατεί επικίνδυνα με θέματα που δύσκολα κρύβονται κάτω από το χαλί, ότι η επικοινωνία δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα απλά δημιουργεί μια προσωρινή και επίπλαστη εικόνα που κάποτε τελειώνει και ο Βασιλιάς μένει γυμνός.

Σε λίγο πιστεύω ότι θα βρεθούμε ενώπιον ανεξέλεγκτων καταστάσεων που θα δημιουργήσουν τεράστια οικονομικά προβλήματα στον Δήμο ο οποίος θα αδυνατεί να αντιμετωπίσει ακόμη και τις αμιγώς λειτουργικές του δαπάνες και φυσικά οι ευθύνες θα βαρύνουν αυτούς που τις δημιούργησαν, άλλοθι δεν υπάρχει γιατί οι παραινέσεις μας στην κατεύθυνση να βοηθήσουμε με προτάσεις και θέσεις που συνεχώς καταθέταμε έπεφταν στο κενό!!