Τοπικά

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας εγγυητής στα “σπασμένα” της ΔΕΥΑΔ – Τι αναφέρει η ΑΚΙΔΑ

Δήμος Δυτικής Αχαΐας εγγυητής , Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας , Δήμος Δυτικής Αχαΐας εγγυητής
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Κατά πλειοψηφία η πρόταση

Με 16 ψήφους υπέρ ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας εγγυητής στο πρόβλημα της ΔΕΥΑΔ . Η ΔΕΥΑΔ ως γνωστόν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας , σε σημείο να αδυνατεί να πληρώσει της υποχρεώσεις της στη ΔΕΗ . Αποτέλεσμα είναι οι συχνές διακοπές ρεύματος στα αντλιοστάσια , αφήνοντας  περιοχές όλου του δήμου χωρίς νερό

Το σώμα μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής αποφάσισε κατά πλειοψηφία πως ο Δήμος εγγυάται στη ΔΕΗ για την ομαλή αποπληρωμή. Πρακτικά αυτο σημαίνει πως όταν η ΔΕΥΑΔ αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τη ΔΕΗ ο Δήμος καλείται να πληρώσει. 

Την πρόταση υπερψήφισαν οι παρόντες της Δημοτικής Αρχής καθώς και ο Ηλίας Οικονομόπουλος και Νίκος Καραμαλίκης από την μείζων αντιπολίτερυση . Κατά της πρότασης ψήφισαν οι Γκοτσούλιας, Στεργιόπουλος, Μεντζελόπουλος, Ορλώφ, Κουνάβης .  Απόντες ήταν οι ,  Θανόπουλος, Ταπεινός, Φιλιππόπουλος, Παναγιωτοπούλου, Καμπέρος.

Ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ , Παναγιώτης Κουνάβης αναφέρει :

Την σύμβαση όπου ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας εγγυητής στο 1.930.000€ -μέχρι το Σεπτέμβρη το ποσό αυτό- χρέος της ΔΕΥΑ στη ΔΕΗ, αποφάσισε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλει για 100 δόσεις 19000€ συν τόκους συν τρέχουσες οφειλές κάθε μήνα.Η ΔΕΥΑ αυτή τη στιγμή με το ζόρι 20.000 € εισπράττει κάθε μήνα και το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να το εγγυηθεί ο Δήμος.Γιατί όμως η επιχείρηση είναι ζημιογόνος,γιατί για χρόνια δεν προσλαμβάνει τακτικά καταμετρητές υδρόμετρων και δεν εκδίδει λογαριασμούς?Αφού έπεσε Πολύ κλάμα για το νερό και για το πόσο σπουδαίο αγαθό είναι,αλλά για το πως ΔΕΥΑ έφτασε εδώ ήταν απλά Δευτέρα βράδυ για κάποιους και καθώς εξηγούσα πως μια απόφαση τέτοια δεν λύνει το πρόβλημα και γιατί το καταψηφίζω, μια φωνή από το ακροατήριο ρώτησε: “Τι προτείνεις?”

Το ξαναλέω:

Αν δεν αναζητηθούν και δεν χτυπηθούν οι αιτίες που δημιουργούν το έλλειμμα στη ΔΕΥΑ και γιατί έχει αυτήν την εικόνα,σε λίγους μήνες σε έναν χρεοκοπημένο Δήμο πια, θα ψάχνουμε πάλι να βρούμε χρήμα να για σώσουμε την χρεοκοπημένη ΔΕΥΑ. Αντιλαμβάνεστε πως χρήμα για στοιχειώδεις ανάγκες του Δήμου πλέον ή για κάτι έκτακτο, γιοκ!