Τοπικά

Οι ρίζες των Σουδενιωτών !!

ρίζες των Σουδενιωτών , Οι ρίζες των Σουδενιωτών
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Λίγη υπομονή ακόμα !!!

Ο Σύλλογος Σουδενιωτών μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη και σκληρή δουλειά εξέδωσε βιβλίο για την καταγωγή και τις ρίζες των Σουδενιωτών . Μάλιστα μας προτείνει όλοι να το έχουμε στην βιβλιοθήκη μας !!!

Kάνετε δώρο για τους αγαπημένους σας για τις γιορτές που έρχονται. Θα έχετε τον πιο ωραίο δώρο για τις γιορτές
σε όσους που θέλετε να έχετε το βιβλίο επικοινωνήστε στο τηλ 26930 – 72004 η στο 6977639555 η στέλνοντάς στο messenger η στέλνοντάς μήνυμα στο email: newspapersoud@hotmail.gr . Ένα βιβλίο που καταγράφει τη καταγωγή των Σουδενιωτων από ομάδα επιστημόνων με σκληρή δουλειά κι μελέτη. Αξίζει να το κάνετε δώρο στον εαυτόν σας . Στα παιδιά σας . Για τους συγγενείς σας. Ενα βιβλίο κόσμημα σε κάθε βιβλιοθήκη.

Η έρευνα για τις ρίζες των Σουδενιωτών έχει ως αφετηρία μια βαθιά παράδοση για μια απώτερη κοινή καταγωγή που συνδέει τρεις περιοχές τη Δυτικής Ελλάδας ,τα Άνω και Κάτω Σουδενά (Πεδινά) Ζαγοριού , τα Άνω και Κάτω Σουδενά (Λουσσούς ) Καλαβρύτων, τα Λουσικα και τα Άνω Σουδενεικα Πατρών. Ή ιδία παράδοση είχε οδηγήσει τους κάτοικους των τριών περιοχών να ανταλλάξουν ενθουσιώδες επισκέψεις στις δεκαετίες του 1960 και 1970. Και σήμερα που έχει καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός , γεννήθηκε η επιθυμία τους να μάθουν τι από αυτά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ο Σύλλογος Σουδενιωτών Πατρών και Περιχώρων , ένας δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος με έδρα τα Λουσικα απευθύνθηκε στο Ινστιτούτο Τοπικής Ιστορίας για να ερευνήσει την αλήθεια της παράδοσης αυτής άλλα και να αναδείξει τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά της ταυτότητας των κατοίκων.

Καρπός αυτής της έρευνας είναι το βιβλίο που θα κρατάτε λιαν σύντομος στα χέρια σας. Όλες οι επί μέρους μελέτες που παρουσιάζονται αναδεικνύουν όψεις τις ιστορικής διαδρομής των τριών περιοχών ενώ στο τελευταίο μέρος του βιβλίου επιχειρείται μα τεκμηριωμένη απάντηση στο αρχικό ερώτημα.