Τοπικά

Η ΔΕΗ “αδειάζει” το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και ΔΕΥΑΔ για τις διακοπές στα αντλιοστάσια

κατάσχεση από την Δ.Ε.Η , διακοπές στα αντλιοστάσια
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

“Δεν κόβουμε το ρεύμα σε πυρόπληκτες περιοχές” , “Δεν τηρήθηκε καμία ρύθμιση”

Σκληρή ανακοίνωση της ΔΕΗ η οποία “αδειάζει” το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και ΔΕΥΑΔ για τις διακοπές στα αντλιοστάσια και στα όσα ανέφερε η προ ημερών ανακοίνωση (σχετικό άρθρο).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ

Από σήμερα (20-09-2017) η ΔΕΗ προβαίνει σε προγραμματισμένες ολιγόωρες αποκοπές ηλεκτρικής ενέργειας σε δευτερεύουσες εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑ Δυτικής Αχαΐας.

Σε καμία περίπτωση δεν γίνονται διακοπές στα αντλιοστάσια στις πληγείσες πρόσφατα από πυρκαγιά περιοχές. Επίσης αποφεύγονται οι αποκοπές σε κύρια αντλιοστάσια.

Στην ενέργεια αυτή υποχρεώθηκε η Επιχείρηση έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου με το Δήμο Δυμαίων και τη ΔΕΥΑ προκειμένου να ρυθμίσουν το χρέος προς τη ΔΕΗ, το οποίο σήμερα ανέρχεται σε 1.868.000 € .

Ήδη από το 2014 η ΔΕΥΑ επιδεικνύει απαράδεκτη ασυνέπεια. Έχοντας φθάσει στο σημείο έναντι τρεχόντων λογαριασμών 60.000 € να καταβάλει ποσά της τάξης των 1.000 €. Επίσης ουδέποτε τήρησε τους διακανονισμούς τους οποίους είχε ζητήσει κατά καιρούς για διευκόλυνσή της, και η ΔΕΗ είχε αποδεχθεί.

Για το πρόγραμμα αποκοπών, η έναρξη του οποίου προβλεπόταν για τις 5/9 η ΔΕΥΑ είχε ειδοποιηθεί από τα τέλη Αυγούστου. Και αφού είχε προηγηθεί σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΗ στις 18/8 στην οποία η ΔΕΥΑ και ο Δήμος δεσμεύθηκαν ότι θα προβούν σε ρύθμιση με τις ανάλογες εγγυήσεις, πράγμα ωστόσο που δεν έπραξαν.

Στη συνέχεια δόθηκε παράταση για δύο ακόμη εβδομάδες προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή να προβεί σε ρύθμιση, πλην όμως και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι φανερό ότι η πρακτική αυτή δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή.

Η ΔΕΗ υποχρεούται να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα. Καλούνται οι υπεύθυνοι από το Δήμο και τη ΔΕΥΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.