Τοπικά

Νέες διακοπές υδροδότησης – Επίθεση Νικολάου στη ΔΕΗ

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής , υποψηφιότητα για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας , site του Δήμου , βραδιά βράβευσης των επιτυχόντων μαθητών , Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , Τα πανηγύρια , παρουσίαση Λευκώματος , αγροτικός κόσμος , οφειλές της ΔΕΥΑΔ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Νέες διακοπές λόγω οφειλών της ΔΕΥΑ

Επίθεση του Χρήστου Νικολάου στη ΔΕΗ με αφορμή το νέο πρόγραμμα διακοπών στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑ. Αναλυτικα αναφέρει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας με ανακοίνωση :

Την Τετάρτη 13 Σεπτέμβριου 2017 η Πολιτεία αποφασίζει να κηρύξει  το Δήμο Δυτικής Αχαΐας σε Κατάσταση Έκτατης Ανάγκης συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 η ανάλγητη ΔΕΗ αποστέλλει πρόγραμμα διακοπών στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑ Δυμαίων με ημερομηνία έναρξης την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και διάρκεια 24 ώρες.

«Πρωτοφανής, ανήκουστη και απρεπής η έκδοση εντολής από την ΔΕΗ  για διακοπές στα αντλιοστάσια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, μιας περιοχής  που δοκιμάστηκε σκληρά από την πύρινη λαίλαπα της 11ης Σεπτεμβρίου 2017.  Τέτοιες εντολές  ξεπερνούν  τα όρια της ασέβειας έναντι των Πολιτών της Δυτικής Αχαΐας,  οι οποίοι θα υποστούν άμεσα τις συνέπειες της απόφασης αυτής, ενώ την ίδια στιγμή  εκκρεμεί η έγκριση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε ο Δήμος να μπορεί να εγγυηθεί για τις οφειλές της ΔΕΥΑ προς την ΔΕΗ και να δοθεί κοινώς αποδεκτή λύση στο θέμα…..»  τονίζει ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου και συνεχίζει : «…Ειλικρινά λυπάμαι γιατί έχουμε  να κάνουμε με πυρόπληκτους  ανθρώπους, ανθρώπους απελπισμένους που χάθηκε το βιος τους από τη μια στιγμή στην άλλη και όχι με αριθμούς, δεν είναι όλα πρόσθεση, διαίρεση και πολλαπλασιασμός.

Όλους αυτούς τους ανθρώπους έσπευσαν να βοηθήσουν η Πολιτεία, η Περιφέρεια, η Εκκλησία, Βουλευτές όλων των κομμάτων, Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος  αλλά δυστυχώς αυτοί που «κρύβονται» πίσω από τα γυάλινα γραφεία τους δεν αντιλαμβάνονται τί γίνεται στην κοινωνία …  Η νομιμότητα που επικαλείται η Δ.Ε.Η. προκειμένου να προχωρήσει σε καταγγελία των συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων είναι αδιαμφισβήτητη. Αδιαμφισβήτητη θα είναι επίσης και η ευθύνη απέναντι στο νόμο και στους πολίτες της ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ, όσων προχωρήσουν στην εκτέλεση μιας απόφασης που θα προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους στη δημόσια υγεία και θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα στους ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, όταν έχει προηγηθεί εγγράφως μια αλληλουχία ρεαλιστικών προτάσεων και  έχει παρθεί απόφαση του ανώτατου οργάνου του Δήμου – Δημοτικού Συμβούλιου – και αναμένουμε την έγκριση της από την Πολιτεία….».