Τοπικά

Επανήλθε το νερό στον Κάτω Αλισσό μετά από παρέμβαση του Συλλόγου ! Όλοι την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ε.Σ.Κ.Α. , αποτελέσματα των εκλογών στο Σύλλογο Κάτω Αλισσού , Επανήλθε το νερό στον Κάτω Αλισσό
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Συνεχίζονται οι διακοπές νερού λόγω οφειλών της ΔΕΥΑΔ

Επανήλθε το νερό στον Κάτω Αλισσό μετά από παρέμβαση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Αλισσού. Ο Σύλλογος καλεί όλους τους Δημότες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης για το εν λόγω ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

Ως γνωστό σήμερα σχεδόν σε όλο τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας μέχρι και τις 24:00 το βράδυ, υπάρχει διακοπή του νερού η οποία οφείλεται στην προειδοποιητική διακοπή ρεύματος από την πλευρά της ΔΕΗ προς την ΔΕΥΑ και αυτό λόγω χρεών της Δ.Ε.Υ.Α προς την ΔΕΗ.

Από την πλευρά της Δ.Ε.Υ.Α ύστερα από αρκετά τηλέφωνα, το μόνο που καταλάβαμε ήταν πως δεν έχουν καμία σοβαρή απάντηση προς τους πολίτες επάνω στο θέμα. Από πλευράς του Δήμου δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τελευταία κίνηση ήταν η επίσκεψη στο Παράρτημα της ΔΕΗ στην Κάτω Αχαΐα, το οποίο και είναι αρμόδιο για βλάβες – διακοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Η ερώτηση ήταν για ποιο λόγω κόβεται το ρεύμα στα αντλιοστάσια της Δ.Ε.Υ.Α , και εάν αυτό είναι λογικό να συμβαίνει μόνο για ορισμένα από τα αντλιοστάσια του Δήμου.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν πως δεν έχει κοπεί σε όλο τον Δήμο επειδή υπάρχει νομοθεσία η οποία απαγορεύει την διακοπή της υδροδότησης σε περιοχές όπου υπάρχουν Νοσοκομεία, Πυροσβεστικοί σταθμοί ή Πυροσβεστικοι Κρουνοι. Αφού τους επισημαναμε την ύπαρξη κρουνου στον Κάτω Αλισσό, μάθαμε πως αυτός ο κρουνος δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης. Δεν σταματησαμε όμως εκεί.

Νωρίς το απόγευμα ενημερωθηκαμε για την ύπαρξη πυροσβεστικου κρουνου στο “Κάμπινγκ Κάτω Αλισσός”. Αφού επικοινωνησαμε με τον κ.Ντεμιρη Κωνσταντινο, ο ίδιος δέχθηκε να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς ώστε να τους επισημάνει την ύπαρξη πυροσβεστικου κρουνου στην περιοχή του Κάτω Αλισσού και συγκεκριμένα εντός της επιχείρησης του, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια του συλλόγου μας ώστε να λυθεί έστω και προσωρινά το πρόβλημα.

Το αποτέλεσμα είναι πως έχει επανέλθει η υδροδότηση της Τ.Κ. του Κάτω Αλισσού εδώ και 40 περίπου λεπτά ύστερα από τις παραπάνω προσπάθειες. Δεν σταματάμε όμως εδώ, καλούμε όλους τους κατοίκους του χωριού μας και όχι μόνο, την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 20:00 για να πιέσουμε όλοι μαζί ώστε να βρεθεί επιτέλους λύση.