Like

Να φεύγεις από εκεί που δεν κάνουν τίποτα για να σε κρατήσουν

τίποτα για να σε κρατήσουν
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Της Βιβής Αθανασοπούλου

Να φεύγεις…

Να φεύγεις από εκεί που δεν κάνουν τίποτα για να σε κρατήσουν. Να φεύγεις από εκεί που τα λόγια δεν γίνονται ποτέ πράξεις. Να φεύγεις από αγκαλιές που δεν χωράς, που δεν είναι φτιαγμένες για σένα. Να φεύγεις από φρούδες ελπίδες και φαύλους κύκλους. Να φεύγεις από μισόλογα, υποθέσεις και αλλά.

Να φεύγεις όχι για να ταπεινώσεις και να εξευτελίσεις. Να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά και να προχωράς μπροστά. Να φεύγεις για να είναι ήρεμη η ψυχή σου. Να φεύγεις γιατί όσοι ξέρουν πραγματικά κι ουσιαστικά να εκτιμούν και να αγαπούν, θα σε κρατήσουν όταν έχεις διαλέξει ψυχή τε και σώματι να είσαι εκεί. Οι σχέσεις δεν κρατιούνται με αδιαφορία και φτύσιμο.

Αντίθετα, ενισχύονται κι ενδυναμώνουν όταν αξιοποιείς όσα σου δίνει ο άλλος δίχως να του ζητήσεις τίποτε. Κι εδώ ακριβώς έγκειται το μεγαλείο της αγάπης. Κι αν αφήνεις τον χρόνο και περνά ανώφελα, να θυμάσαι πως καμιά αιωνιότητα δεν θα σου προσφέρει αυτά που σου δόθηκαν εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Γι’ αυτό να μιλάς για να μην πλανώνται σύννεφα σε καλοκαιρινό ουρανό.Να μιλάς για να έχεις καθαρή τη συνείδησή σου ότι δεν εξαπάτησες τον άλλον αλλά ούτε και τον βύθισες σε ερωτηματικά.

Να μιλάς και μετά να φεύγεις σαν ταξιδιώτης που ετοιμάζεται να ανακαλύψει νέες θάλασσες, νέους τόπους και νέες εμπειρίες. Να φεύγεις όχι για να εγκαταλείψεις αλλά για να διαγράψεις μια νέα πορεία. Κι αν γελάστηκες πως έφθασες στις Ινδίες, όπως ο Χριστόφορος Κολόμβος, μην ανησυχείς…

Η ιστορία θα σε δικαιώσει με πιο όμορφα ταξίδια.