Αθλητισμός

Με πάθος και δύναμη στα Τρίκαλα ο Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ

ΗΦΑΙΣΤΟΣ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα Μπάσκετ με Αμαξίδιο…. 

του Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ απέναντι στην ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στο κλειστό γήπεδο της Μπάρας, το μεσημέρι της Κυριακής 30/4. Σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση και  πολλά φάουλ από την πλευρά των γηπεδούχων, η ομάδα της Πάτρας επικράτησε με σκορ 47-60 κατακτώντας την 6η νίκη της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017 της ΟΣΕΚΑ.

Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά με την ομάδα των Τρικάλων να ανοίγει το σκορ και να προηγείται στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με μικρή διαφορά. Το τάιμ-αουτ όμως από τον Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και οι αλλαγές στην άμυνα της ομάδας, έφεραν ισορροπία στο παιχνίδι με αποτέλεσμα η ομάδα της Πάτρας να προηγηθεί στο δεκάλεπτο με σκορ 12-14. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να αποκτήσουν προβάδισμα, όμως η καλή αμυντική λειτουργία και ο πλουραλισμός στην επίθεση για τον ΗΦΑΙΣΤΟ, όσο και ο  εκνευρισμός του παίκτη και προπονητή της ομάδας του ΑΣΤΕΡΑ Γιώργου Χατζή ο οποίος χρεώθηκε με τεχνική ποινή επέτρεψαν στην πατρινή ομάδα να κλείσει το ημίχρονο με θετικό πρόσημο και να προηγηθεί με σκορ 23-27 (σκορ δεκαλέπτου 11-13).

Το ώριμο επιθετικά παιχνίδι και η ίδια αμυντική προσήλωση για την ομάδα της Πάτρας, σε συνδυασμό με το σκληρό αμυντικό παιχνίδι της ομάδας των Τρικάλων στην αρχή της επανάληψης, έδωσε πολύ γρήγορα το πλεονέκτημα των ελεύθερων βολών (μόλις στο 4ο λεπτό της 3ης περιόδου) για την ομάδα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, ο οποίος κατάφερε να προηγηθεί με 37-46 στο τέλος της 3ης περιόδου (σκορ δεκαλέπτου 14-19). Παρά τη διαφορά σε βάρος της στις αρχές της 4ης περιόδου, η ομάδα των Τρικάλων δεν παραδόθηκε και προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, όμως η πολυφωνία των παικτών του ΗΦΑΙΣΤΟΥ στην επίθεση και το 100% στην άμυνα με κλεψίματα και αιφνιδιασμούς, δεν επέτρεψάν στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν τη νίκη.

Ο Μίνως Σταμάτης παντού !

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν πολύ σημαντικός για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος, αφού οι παίκτες του ΗΦΑΙΣΤΟΥ αντιμετώπισαν μια ομάδα με αρκετά καλό επίπεδο, σκληρή στην άμυνα, με έμπειρους παίκτες και καλή ομαδική λειτουργία. Για τον ΗΦΑΙΣΤΟ η προσπάθεια ήταν και πάλι ΟΜΑΔΙΚΗ, αφού είναι κρίμα να ξεχωρίσουμε κάποιον από τους αθλητές που αγωνίσθηκαν. Αξίζει όμως ιδιαίτερη μνεία στον αρχηγό της ομάδας Μείνωα Σταμάτη ο οποίος βρισκόταν παντού στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση, και με δικές του ενέργειες (εύστοχα σουτ, κλεψίματα, τελικές πάσες) έδειξε στους συμπάικτες του το δρόμο για τη νίκη. Σημαντική η συνεισφορά και του Παναγιώτη Παπουτσόπουλου, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο στις αρχές της 3ης περιόδου, βοήθησε σημαντικά στο άνοιγμα της διαφοράς του σκορ, σημειώνοντας γρήγορα και αθόρυβα 6 υπερπολύτιμους πόντους.

Γ.Ε. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ: 47-60

Σκορ Δεκαλέπτων: 12-14, 11-13, 14-19, 10-14

Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ: Σταμάτης Ε. (12), Κρίθης Σ. (14), Αδαμόπουλος Γ. (6), Κοντογιάννης Π. (18), Παπαδόπουλος Μ., Κανελλόπουλος Δ., Τατάνι Ρ. (2), Παπουτσόπουλος Π. (6), Μεταξάς-Μαριάτος Γ. (2), – Προπονητής : Αναγνωστόπουλος Δ.

Γ.Ε. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Χατζής Γ.(16), Καραμπίνας Π.,  Μανώλης Κ., Τσίπρας Δ. (14), Φιλλίπου Π. (15), Ορέστης Β. (2) – Προπονητής: Χατζής Γ.

Διαιτητές: Φασούλας Κ. – Χλωρός Χρ.