Τοπικά

Δήλωση Α. Κατσανιώτη για τους δασικούς χάρτες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Η κοροϊδία της κυβέρνησης συνεχίζεται…

…Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες δεν αντιμετωπίζει το σύνολο των πολλών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και κυρίως δεν αναιρεί τον εισπρακτικό χαρακτήρα των ενστάσεων, αποδεικνύοντας ότι ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η απόκτηση ενός σημαντικού χωροταξικού εργαλείου για την χώρα, αλλά η επιβολή ενός ακόμα χαρατσιού στους Έλληνες πολίτες».

Αυτά δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, μετά την τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή σήμερα.

Ο κ. Κατσανιώτης πρόσθεσε πως μετά τις σημερινές εξελίξεις, εξηγείται γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε την ολοκληρωμένη τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ. και έφερε δική της: «Κανένας στην κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τους δασικούς χάρτες, ούτε για τους πολίτες και ειδικά τους αγρότες και όσους αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα με τις περιουσίες τους λόγω της προχειροδουλειάς που έγινε στο υπουργείο. Νοιάζονται μόνο να φορτώσουν στον λαό έναν νέο και ακόμα πιο βαρύ ΕΝΦΙΑ. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, τελικά δεν βάζει χέρι μόνο στα σπίτια, αλλά θέλει και τα χωράφια…».

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Εξάλλου, ο Ανδρέας Κατσανιώτης συνυπέγραψε ερώτηση του Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ., Δημήτρη Κυριαζίδη προς το Υπουργείο Παιδείας για τη μηδενική απορρόφηση του ευρωπαϊκού προγράμματος διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία.

Όπως προκύπτει από το πρόσφατο έγγραφο της ευρωπαϊκής επιτροπής η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν έχει αξιοποιήσει ούτε ένα ευρώ από τα 3,1 εκ. ευρώ που δικαιούται για τη διανομή συγκεκριμένων προϊόντων (φρούτων και λαχανικών) στα σχολεία, με κίνδυνο η σημερινή μηδενική απορρόφηση να επηρεάσει και τη μελλοντική κατανομή πόρων του συγκεκριμένου προγράμματος για τις επόμενες περιόδους.

Ερωτάται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για ποιο λόγο δεν απορροφήθηκε το εν λόγω κονδύλι.