Τοπικά

Ο Α. Τσιγκρής παρακολουθεί τα προβλήματα της Αστυνομικής Δ/σης Αχαίας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Αχαιός δικηγόρος – καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής παρακολουθεί από κοντά τα προβλήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν με την επικείμενη συγχώνευση υπηρεσιών και τμημάτων, με τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού και μέσων, αλλά και με τη διασπορά δυνάμεων σε δράσεις που δεν αποτελούν αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει διαπιστωθεί:

Έλλειψη 200 ατόμων που θα στελεχώσουν επαρκώς της υπηρεσίες της

Έλλειψη μέσων, από οχήματα και ασυρμάτους, έως αλεξίσφαιρα γιλέκα και μοτοσυκλέτες.

Πάγια αιτήματα πέρα από την ενίσχυση με μέσα και προσωπικό αποτελούν:

1. Η ανέγερση σύγχρονου Διοικητηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας για στέγαση των υπηρεσιών με σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό τρόπο.

2. Η απαλλαγή από καθήκοντα ξένα προς την αποστολή της Αστυνομίας, όπως η αποστολή δικογράφων, οι έλεγχοι οικοδομών κ.α.

3. Ο διορισμός υπηρεσιακού ιατρού.

4. Η λειτουργία Υπηρεσιακού ιατρείου και φαρμακείου.

5. Ή άμεση αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών του Νομού Αχαϊας σύμφωνα με τα πληθυσμιακά και εγκληματολογικά δεδομένα.

Ο κ. Τσιγκρής τόνισε ότι: «Η ασφάλεια των πολιτών δεν επιδέχεται ούτε περικοπών ούτε σκεπτικισμού και μπαλωμάτων.

Η ασφάλεια πρέπει να είναι πρώτο μέλημα κάθε κοινωνίας που σέβεται τον εαυτό της. Οι πολίτες δεν είναι δυνατόν να νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι το έγκλημα, ούτε μπορεί η Πολιτεία να επαναπαύεται στις φιλότιμες προσπάθειες και την αυτοθυσία των Αχαιών αστυνομικών.

Για το σχεδιασμό μιας ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής είναι απαραίτητος ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας ως κατεξοχήν φορέα παροχής ασφάλειας. Η μεταρρύθμιση στη δομή και την οργάνωσή της.

Η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους πολίτες. Η ποσοτική και ποιοτική καταγραφή της εγκληματικότητας στις πραγματικές της διαστάσεις.

Απαιτείται, όμως, βαθιά γνώση του προβλήματος, βούληση και συγκροτημένο σχέδιο.

Πάνω από όλα όμως απαιτείται η θωράκιση της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψω μαζί με τους άξιους αστυνομικούς μας για να γίνουν τα αιτήματα δεσμεύσεις και οι δεσμεύσεις πράξεις», κατέληξε ο κ. Τσιγκρής.