Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία: “Ο Βασιλιάς ήταν πολύ γυμνός”

σεισμό του 2008 , σωφρονιστικό κατάστημα Αγίου Στεφάνου
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Δελτίο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Δυμαίων

Διαβάζοντας κανείς το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημ.  Αρχή πριν λίγες μέρες για το ζήτημα του Δημοτικού σχολείου Μαζαρακίου, αντιλαμβάνεται πλήρως γιατί τρομοκρατείται τόσο από την παρουσίαση της αληθείας. Λειτουργεί σπασμωδικά, όταν μάλιστα είναι κατανοητό σε όλους, ότι η αντιπολίτευση εκ του θεσμικού της ρόλου έχει την υποχρέωση να την αναδείξει προς ενημέρωση όλων των δημοτών, παρουσιάζοντας τους τα πραγματικά περιστατικά χωρίς ακρότητες και υπερβολές.

Κατ’ αρχάς να συστήσουμε στη Δημοτική αρχή να σταματήσει τις αόριστες αναφορές και να έχει το θάρρος, να τοποθετείται ευθέως με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Αν φυσικά θέλει να υπάρχει πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση και δημοκρατικός διάλογος με επιχειρήματα, κάτι που οι πολίτες επιζητούν άλλωστε απ’ όλους μας, ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, έχοντας πλέον κουραστεί από τις ανούσιες και στείρες αντιπαραθέσεις.

Φυσικά η ατυχής τοποθέτηση του Δημάρχου για<< κομήτες>>, μόνον γέλια μπορεί να προκαλέσει, γιατί έπρεπε να γνωρίζει ότι οι κομήτες είναι οι πρόσκαιροι και φρέσκοι στον χώρο της αυτοδιοίκησης και όχι όσοι έχουν αναλώσει την ζωή τους υπηρετώντας τους συμπολίτες τους και τα συμφέροντα τους, οι οποίοι μάλιστα κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους ουδέποτε έδωσαν το δικαίωμα να διασυρθεί η εικόνα του Δήμου στο πανελλήνιο, αλλά αντιθέτως την προέβαλαν θετικά, με τολμηρές και πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα ενέργειες.

Για το ζήτημα του σχολείου

δεν αντιλαμβανόμαστε ειλικρινά την αντίδραση της Δημ.  Αρχής για το έντονο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης η οποία ήταν παρούσα, μακριά από κάμερες και φωτογράφους, για την επίλυση ενός μείζονος σημασίας θέματος δίνοντας μάχη μαζί με τους φορείς και τους κάτοικους του χωριού, με αποτέλεσμα να δοθεί λύση στο δίκαιο αυτό αίτημα. Μήπως σας εμπόδισε η αντιπολίτευση να παρευρεθείτε? μάλιστα όταν οι κάτοικοι του χωριού πήραν απουσίες σας έβαλαν αδικαιολογήτως απόντες εμείς φταίμε?

Αν όπως τονίζει ο Δήμαρχος είχε κάνει όλες αυτές τις επαφές με την Υπουργό, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες,. Γιατί το ζήτημα δεν είχε λυθεί και χρειάστηκε να δοθεί λύση κυριολεκτικά λίγες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων, μετά την συντονισμένη προσπάθεια των φορέων της τοπικής κοινότητας και της μείζονος αντιπολίτευσης??

Ας κάνει τον κόπο να ερωτήσει πιο ακριβώς ήταν το αρχικό κλίμα στην διάρκεια της συνάντησης μας για την διατήρηση του σχολείου και πως με τις τοποθετήσεις όλων μας, προς τον Διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα παρευρισκόμενα μέλη του ΠΥΣΠΕ, τους όποιους και ευχαριστούμε, βρήκαμε τις κατάλληλες λύσεις προκειμένου να μην υποβαθμιστεί άλλο το Δημοτικό σχολείο Μαζαρακίου και μάλιστα χωρίς να διαταραχθεί η λειτουργία καμιάς άλλης σχολικής μονάδας στην εδαφική περιφέρεια της Ωλενίας.

Είναι η δεν είναι ψευδές ότι κανένας από την Δημοτική αρχή δεν παρευρεθεί να υποστηρίξει το δίκαιο αυτό αίτημα των κατοίκων, ενώ είχατε λάβει εγκαίρως γνώση και για την μέρα και για τον τόπο και για την ώρα αυτής της συνάντησης??

Σας προτείνω πριν κάνετε ανακοινώσεις κ. Δήμαρχε και για να μην εκτίθεστε προσωπικά στα μάτια των συμπολιτών μας και για να διαφυλάττεται κυρίως το κύρος του θεσμού και λιγότερο του προσώπου άλλωστε αυτό είναι ευθύνη δική σας, καλό είναι να ενημερώνεστε σωστά.Να σας διαβιβάσουμε λοιπόν τόσο οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι και φορείς του χωριού όσο κ’ εμείς για να λάβετε γνώση, ότι ο αρμόδιος για θέματα παιδείας κ Άκης Μπαχράς δεν ήταν παρών στην προηγηθείσα συνεδρίαση όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά ήρθε όταν είχε ήδη τελειώσει και είχε ήδη εξευρεθεί λύση.

Τουλάχιστον μην κάνετε ανακριβείς δηλώσεις όταν υπάρχει πλήθος ανθρώπων, διότι έτσι χάνεται την αξιοπιστία σας και πρέπει να γνωρίζεται ότι το στοιχείο αυτό είναι ότι πολυτιμότερο υπάρχει για τους έχοντες αξιώματα, η τουλάχιστον μην το χάνεται τόσο γρήγορα γιατί στο τέλος θα αποδειχθεί ότι <<Ο Βασιλιάς ήταν πολύ γυμνός>>!!