Τοπικά

Γ. Καραμαλίκης: “Έτσι θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας;”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Έτσι θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας;

Σίγουρα θα ακούσουμε στη ΔΕΘ τον πθ να μιλάει για το μεγάλο θέμα της επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας, χωρίς την οποία δεν υπάρχει προοπτική εξόδου από την κρίση!
Όμως το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς αυτό μπορεί να γίνει όταν η αγορά «στενάζει» από την έλλειψη ρευστότητας;

Οι επιχειρήσεις που βάζουν «λουκέτο» και είναι πολύ περισσότερες από αυτές που ανοίγουν.
Οι πολίτες βιώνουν δραματική μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους και η Κυβέρνηση αδυνατεί να υλοποιήσει ακόμα και τα αυτονόητα.

Έτσι παρά το γεγονός της εκταμίευση της πρώτης υποδόσης που περικλείει πόρους για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Συγκεκριμένα, αν και διατέθηκαν 970.000.000 ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το μήνα Ιούλιο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μειώθηκαν μόλις κατά 350.000.000 ευρώ, και ανέρχονται συνολικά στα 6,9 δις ευρώ, αυξημένες κατά 80% από τις αρχές του 2015!

Αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση είτε δεν έχει καταφέρει να διοχετεύσει στην αγορά τα διαθέσιμα χρήματα, είτε έχει δημιουργήσει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, είτε και τα δύο μαζί.

Δεν ισχυρίζομαι ότι τα πράγματα είναι εύκολα, ισχυρίζομαι όμως ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να υλοποιήσει τα αυτονόητα, απλά πράγματα δηλαδή που εξαρτώνται από την ίδια, πόσο μάλλον θέματα πολύπλοκα που απαιτούν την συμφωνία τρίτων!!!

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει τον τίτλο της πιο αναξιόπιστης και ανίκανης Κυβέρνησης και συνεπώς η επανεκκίνηση και η ανάπτυξη της οικονομίας αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός αλλά και η έξοδος από την κρίση μακρινό όνειρο δυστυχώς!!!