Τοπικά

Ενωτική Πρωτοβουλία: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή τα όσα έγιναν με την καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων στο 1ο δημοτικό σχολείο η δημοτική παράταξη “Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων” εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου.

H Δημοτική αρχή με την ευκαιρία της προσωρινής παραλαβής του 1ου δημοτικού σχολείου, επιτέθηκε στην παράταξη ΓΚΟΤΣΟΥΛΙΑ με υπονοούμενα, όπως προφανώς συνηθίζει, χωρίς φυσικά να έχει το θάρρος να τον κατονομάσει, γιατί προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκεια της και το μηδενικό της έργο με ψεύδη και συκοφαντίες.
Να υπενθυμίσουμε στην δημοτική αρχή ότι ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την συμπολίτευση, να ενημερώνει τους συμπολίτες μας για σοβαρά ζητήματα που τους αφορούν και να προτρέπει την εκάστοτε δημοτική αρχή να παίρνει σωστές αποφάσεις. Μήπως κάναμε κάτι το διαφορετικό? Άλλωστε εσείς δεσμευτήκατε για την παράδοση του Δημοτικού σχολείου εγκαίρως, ενώπιον του Δημοτικού συμβουλίου και αποκαλείτε εμάς ψεύτες, αντί να αναλάβετε τις ευθύνες σας!!!!
Να σας υπενθυμίσουμε ότι η τότε δημοτική αρχή του Δήμου Δύμης, της περιόδου 2007-2010 και μετά τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου, ανέλαβε πρωτοβουλίες, παρά τα τεράστια προβλήματα σχεδόν σε όλες τις υποδομές του Δήμου, να ανακατασκευάσει μέσα σε χρόνο ρεκόρ το 2ο Δημοτικό σχολείο, δαπάνης ύψους 1.000.000 ευρώ, να προγραμματίσει, να δημοπρατηθεί και να αρχίσει η κατασκευή, εντός του 2010, ενός σύγχρονου Γυμνασίου δαπάνης ύψους 4.300.000 ευρώ. Το 2009 προχώρησε στην τροποποίηση του σχεδίου πόλεως, μια χρονοβόρα διαδικασία για όσους γνωρίζουν, αλλάζοντας την χρήση του χώρου από Λαϊκή αγορά σε χώρο ανέγερσης του 1ου Δημοτικού σχολειού και ταυτόχρονα αποζημίωσε με βάση την απόφαση του πρωτοδικείου με το ποσόν των 250.000 ευρώ τους ιδιοκτήτες, για να μπορεί ως σεισμόπληκτο σχολείο να ενταχτεί στο Ε.Σ.Π.Α, κατά προτεραιότητα. Επίσης, μετέφερε τον παιδικό σταθμό, διαμορφώνοντας τους ελεύθερους χώρους των εργατικών κατοικιών, μέσα σε τρεις μήνες, προκειμένου να λειτουργήσει κανονικά από 1η Σεπτεμβρίου.
Όσο για την συμμετοχή της αντιπολίτευσης της περιόδου 2011-2014 με αρχηγό τον σημερινό σας αντιδήμαρχο κ. Ραυτακόπουλο, την οποία επικαλείσθε ότι σας βοήθησε, να σας θυμίσω ότι ήταν αυτός, ο οποίος σας κατήγγειλε και σας μήνυσε για σωρεία παρανομιών, παραβάσεων και κακοδιαχείρισης των δημοτικών πόρων. Στην προκειμένη περίπτωση, η επίθεση σας εναντίον του επικεφαλής της παράταξης μας Διον. Γκοτσούλια μας θυμίζει την γνωστή σε όλους μας παροιμία “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.