Τοπικά

Κινητοποίηση από δασκάλους και νηπιαγωγούς την Πέμπτη 28 Μαρτίου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Πάτρας που θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και έκτακτη γενική συνέλευση.

Η Ανακοίνωση για κινητοποιήσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το ΔΣ του Συλλόγου μας συγχαίρει τους/τις συναδέλφους/ισσες μέλη μας που μέχρι σήμερα αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου Σχολείου έναντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση. Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία χρόνια, παλεύουμε με όπλα τις επιστημονικά τεκμηριωμένα θέσεις μας (μέσα από μια ογκώδη σειρά επιστημονικών εκδηλώσεων) και την πίστη μας στο δίκαιο των αιτημάτων μας, ενάντια στην εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21.
Απέναντι στον αγώνα μας και στο διαρκώς αναπάντητο αίτημά μας για ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής της διά πυρός και σιδήρου επιβολής, έχει επιλέξει την οδό των δικαστηρίων. Δεν μπορεί να δει θεσμικό δρόμο, πανικόβλητη από την τεράστια συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από τον Φεβρουάριο του 2023 μέχρι και σήμερα. Δικαστηρίων που, στον καιρό της προκλητικής ατιμωρησίας κραυγαλέων εγκλημάτων, αλλεπάλληλα δικάζουν και καταδικάζουν τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για να καταπατήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα να απεργούν. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, της Παρασκευής 15/3/2024, αγνοεί επιδεικτικά τη νομολογία του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα την απόφαση 27/2004 με την οποία καθίσταται σαφές ότι κάθε απεργία κρίνεται αυτοτελώς.
Επίσης η νέα εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α έρχεται, δυστυχώς, να καταστήσει σαφές το πνεύμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας με το οποίο είναι συνδεδεμένη η απόπειρα επιβολής των νόμων της κατηγοριοποίησης, 4692/2020 και 4823/2021, που αφορούν την αξιολόγηση, συνεχίζει να υφίσταται και να αξιοποιείται με την ξεκάθαρη πλέον απειλή ποινών μετά και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Με βάση τα παραπάνω αλλά και τις πρόσφατες οδηγίες της Ομοσπονδίας ,το ΔΣ του Συλλόγου μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τις εξής δράσεις για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για τη συνέχιση του αγώνα:

1) την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας την Πέμπτη 28/3 και ώρα 13:30 μ.μ. με 3ωρη διευκολυντική στάση
εργασίας της ΔΟΕ .
2) καλεί τους συναδέλφους/σες να συμμετάσχουν στην Έκτακτη Γ.Σ την Πέμπτη 28/3 και ώρα 6.00 μμ. στο 32ο Δημοτικό σχολείο Πατρών.

Μετά τη νέα απόφαση του δικαστηρίου που έβγαλε παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή ,σάς καλούμε σε μια από τις πιο σημαντικές έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις για την επομένη μέρα για τον αγώνα ενάντια στην ατομική αξιολόγηση γι αυτό η συμμετοχή όλων για την ύπαρξη απαρτίας ,κρίνεται καθοριστική.

3) Τη συνέχιση με 3ωρες στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ (οι οποίες δεν έχουν κριθεί ως παράνομες ή καταχρηστικές) και αφορούν όλους/όλες τους/τις συναδέλφους για τη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης διδασκαλίας καθώς και τμήματα του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους), μέχρι να αποφασίσει η έκτακτη ΓΣ εφόσον έχει απαρτία τον τρόπο της συνέχισης του αγώνα.