Photos Τοπικά

(Φωτό) Το Αχαγιώτικο Καρναβάλι επέστρεψε δυναμικά – Πλήθος κόσμου στην καρναβαλική παρέλαση και στη συναυλία με τους 1550

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το Αχαγιώτικο Καρναβάλι επέστρεψε δυναμικά και η πόλη της Κάτω Αχαΐας έζησε στιγμές από την αίγλη του παρελθόντος.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές, με πολύχρωμες στολές, ζωντάνια και αμείωτο κέφι συμμετείχαν στην παρέλαση, που ξεκίνησε από την Πλατεία Παπαγιαννοπούλου. Ο παλμός των πληρωμάτων είχε μεταδοθεί από νωρίς και στους θεατές, οι οποίοι είχαν κατακλύσει την πόλη, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, κάθε προηγούμενο των τελευταίων χρόνων και απέδειξε στην πράξη ότι η συνεργασία και η συναντίληψη με τους φορείς του τόπου μας, αποδίδει καρπούς.

Στην καρναβαλική παρέλαση συμμετείχε τόσο ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος όσο και μέλη της Δημοτικής αρχής, οι οποίοι μαζί με τα καρναβαλικά πληρώματα έδωσαν το δικό τους μοναδικό τόνο στην βραδιά. Ξεχωριστή έκπληξη σε μικρούς και μεγάλους αποτέλεσε ακόμα και η ρίψη σοκολατών, μια προσφορά τοπικών καταστημάτων Ζαχαροπλαστικής.

Αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης, η δημοφιλής ροκ μπάντα των 15-50 ξεσήκωσε τους θεατές, μ’ ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα. Παράλληλα, τα καταστήματα της πόλης ήταν ανοικτά και μάλιστα, τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι είχαν τη δυνατότητα να ψωνίσουν με εκπτώσεις που κυμαίνονταν από 10-50%, μια δράση του Εμπορικού Συλλόγου Δύμης και του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

«Το Αχαγιώτικο Καρναβάλι επέστρεψε δυναμικά», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και συνέχισε «απόψε δείξαμε πως όταν υπάρχει θέληση και αγάπη για τον τόπο μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και ναι, το Αχαγιώτικο Καρναβάλι, είστε όλοι εσείς που βρίσκεστε απόψε εδώ, που συμμετέχετε με τον οποιοδήποτε τρόπο, που δίνετε ψυχή σε αυτόν τον ιστορικό θεσμό της πόλης μας, ο οποίος μετρά πάνω από 40 χρόνια προσφοράς στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους τους συντελεστές, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, τους υπεύθυνους των καρναβαλικών ομάδων για την άριστη συνεργασία μας, τους χορηγούς μας για τη μεγάλη βοήθειά τους, τους παρουσιαστές της βραδιάς, τους εθελοντές μας, όπως επίσης και την καρναβαλική ομάδα του Δήμου μας, που όλο τον τελευταίο καιρό εργάστηκε πυρετωδώς για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα»!

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Πολιτισμού, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προστασίας Νάντια Ασκούνη σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι πολύ χαρούμενη που το στοίχημα του φετινού Καρναβαλιού πέτυχε. Ευχαριστούμε πολύ όσους δούλεψαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα. Μια γιορτή πολύχρωμη, γεμάτη χορό, τραγούδι, διασκέδαση αλλά πάνω απ’ όλα χαμόγελα ευχαρίστησης στα πρόσωπα των δημοτών μας. Είμαστε ένας μικρός Δήμος αλλά με μεγάλα όνειρα και σχέδια για την περιοχή μας. Η φετινή καρναβαλική εκδήλωση είναι απαρχή για όλα αυτά που θα ακολουθήσουν. Η Δυτική Αχαΐα αναγεννάται»!

Ο Δήμαρχος τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της καθαριότητας που άμεσα καθάρισαν την πόλη μετά την λήξη της εκδήλωσης.

Δείτε φωτογραφικό υλικό