Ελλάδα

Ομόφυλα ζευγάρια: Την 1η Φεβρουαρίου στη Βουλή το νομοσχέδιο

Greek Prime Minister Alexis Tsipras addresses lawmakers during a parliamentary session before a confidence vote in Athens, Greece, January 16, 2019. REUTERS/Alkis Konstantinidis
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Αντίστροφη μέτρηση για το νομοσχέδιο που αφορά τον  γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία τους.

Την 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. Η αυλαία της δημόσιας διαβούλευσης αυτής της σημαντικής κοινωνικής μεταρρύθμισης θα πέσει το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου.

Την προσεχή Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου έρχεται στη  Βουλή το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο προκαλεί πολιτικές αναταράξεις στο στρατόπεδο του κυβερνώντος κόμματος.

Μέχρι στιγμής, τρία μέλη της κυβέρνησης έχουν δηλώσει ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών στα μέσα Φεβρουαρίου. Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης που θα παραμείνει πάντως στην κυβέρνηση, η υφυπουργός Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Μπούγας

Παρότι το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών θα περάσει χάρη και στις ψήφους της αντιπολίτευσης, το πολιτικό ζήτημα για την κυβερνητική παράταξη παραμένει για λόγους εντυπώσεων.