Τοπικά

Αλεξόπουλος σε Ανδρουλάκη: «Διεκδικούμε για τη Δυτική Αχαΐα το αύριο που της αξίζει»

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχθηκε σήμερα (19/1/2024) στην περιοχή ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Ανδρουλάκη στη Δυτική Ελλάδα. Τον κ. Ανδρουλάκη συνόδευε ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν Βουλευτής Αχαΐας Γεώργιος Παπανδρέου.

Πραγματοποιήθηκε κοινή επίσκεψη σε δομή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Σώματος Εθελοντών Διασωστών Πυροσβεστών (ΣΕΔΙΠ) Δυτικής Αχαΐας, καθώς και στο σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που εδρεύει στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Πατρών.

Ενδιάμεσα υπήρξε κοινή συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο της Κάτω Αχαΐας, όπου ο Δήμαρχος έθεσε τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στο σήμερα αλλά και στο αύριο της Δυτικής Αχαΐας και χρήζουν άμεσης μέριμνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξόπουλος προέταξε την οικονομική ασφυξία στην οποία οδηγείται ο Δήμος από το επιβαλλόμενο τέλος ταφής, την παρακράτηση από το κεντρικό Κράτος πόρων του Δήμου, την απώλεια εσόδων από την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στη ΒΙ.ΠΕ., το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, αλλά και την επικείμενη κατάργηση της ΔΕΥΑ του Δήμου.

Ψηλά στην ατζέντα ήταν και τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, για τα οποία ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία. Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε πως η περιοχή είναι ευάλωτη στις συνέπειες τις κλιματικής κρίσης, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει καταστροφικά φαινόμενα πυρκαγιών και πλημμυρών, διάβρωση ακτών, ενώ είναι ακόμα νωπές οι πληγές από τους σεισμούς που έπληξαν στο παρελθόν τη Δυτική Αχαΐα.

Σε ότι αφορά τις αναπτυξιακές προοπτικές και προκλήσεις της Δυτικής Αχαΐας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης του φράγματος Πηνειού για την άρδευση. Σε σχέση με την Πατρών – Πύργου και τα έργα της Ολυμπίας Οδού, αναφέρθηκε στην ανάγκη για την ταχεία ολοκλήρωσή τους, καθώς και ότι η λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου θα πρέπει να διασφαλίζει την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων, όπως και τη διασύνδεση με τη ΒΙ.ΠΕ. και το Αεροδρόμιο του Αράξου.

Επίσης, ως προτεραιότητες έθεσε ο κ. Αλεξόπουλος τη λειτουργία υπηρεσιών cargo για εμπορεύματα στο Αεροδρόμιο του Αράξου και την επέκταση του Σιδηροδρόμου έως το Αεροδρόμιο και την παραλία της Καλογριάς.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσπάθεια που καταβάλεται από τον Δήμο για τη νομιμοποίηση, χωροταξική διευθέτηση και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των Αλυκών, που αποτελεί έναν πολύτιμο αναπτυξιακό πόλο, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί και προγραμματίζει ο Δήμος για την ενσωμάτωση των Ρομά για την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θερμό και φιλικό κλίμα, ο κ. Αλεξόπουλος, προσέφερε καλάθι με τοπικά προϊόντα στους κ.κ. Ανδρουλάκη και Παπανδρέου και ανέφερε: «Διεκδικούμε για τη Δυτική Αχαΐα και τους πολίτες της το αύριο που τους αξίζει. Είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη ομορφιά, ξεχωριστά προϊόντα και υπέροχους ανθρώπους. Αξίζει να τη γνωρίσετε από κοντά, και σας προσκαλώ να την επιλέξετε για τις διακοπές σας στο άμεσο μέλλον».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ακολούθησε επίσκεψη στις Αλυκές όπου περπάτησαν στο γραφικό ψαροχώρι και ο Δήμαρχος τους περιέγραψε το σχέδιό του για την αξιοποίηση της περιοχής και του αλιευτικού καταφυγίου.