Τοπικά

Την Κυριακή οι εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο- Δήλωση του Ηλία Θεοδωρόπουλου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων στο 10ο Περιφερειακό Τμήμα Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, δηλώνει με αφορμή τις αυριανές εκλογές:

Αύριο, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, οι συνάδελφοι Οικονομολόγοι καλούνται να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο στα πλαίσια των εκλογών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ).

Σε πανελλαδικό επίπεδο, τα μέλη μας θα ανανεώσουν για άλλη μία φορά την εμπιστοσύνη τους στην Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΗ.ΚΙ.Ο) και στον επικεφαλής της κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, ο οποίος εδώ και 10 χρόνια από την θέση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας υπηρετεί πιστά τον θεσμό και τον ρόλο του. Με ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις,συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας με στελέχη υπουργείων και οργανισμών, ώστε να επιλύονται τα θέματα της καθημερινότητας των μελών μας, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, καλείται διαρκώς στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και τοποθετείται επί νομοσχεδίων που αφορούν το πεδίο δραστηριότητας του φορέα.

Μέσα σε δύσκολες συγκυρίες καταφέραμε πολλά.Ορισμένα από αυτά είναι η θεσμοθέτηση του επαγγέλματος του εσωτερικού ελεγκτή και την ανάθεση στο Ο.Ε.Ε. του μητρώου εσωτερικών ελεγκτών του ιδιωτικού τομέα, ητήρηση του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Οικονομολόγων Ελεγκτών & του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Οικονομολόγων Αξιολογητών από το ΟΕΕ, ηένταξη στο ΕΣΠΑ του προγράμματος ψηφιακής αναβάθμισης λογιστών – φοροτεχνικών, η έκδοση 60.000 δωρεάν σύγχρονων ψηφιακών υπογραφών απομακρυσμένης πρόσβασης τριετούς διάρκειας για τα μέλη του ΟΕΕ και τους λογιστές-φοροτεχνικούς, οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες DigiOEE, ηυλοποίηση του προγράμματος «Διαδραστικός μηχανισμός πληροφόρησης των επιχειρήσεων για τις δυνατότητες ευνοϊκών οικονομικών ρυθμίσεων και χρηματοδότησης από δράσεις κρατικών ενισχύσεων», το νέο πρόγραμμα κατάρτισης & πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων μισθωτών οικονομολόγων / Εσωτερικός Ελεγκτής & Διαχειριστής Αφερεγγυότητας, συμφωνίες του ΟΕΕ με τον Υφυπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για φορολογικά θέματα, η ένταξη του ΟΕΕ ως φορέα υλοποίησης του προγράμματος «Έξυπνη Μεταποίηση», ηδιοργάνωση 16 εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις Ευκαιρίες και Προοπτικές του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ηεκπόνηση πλούσιου ερευνητικού και επιστημονικού έργου, ηεκπόνηση δύο μελετών για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πολλά ακόμα.

Σε τοπικό επίπεδο (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτ/νια), ζητάμε από τους συναδέλφους, όπως το 2019, να αναδείξουν πρώτη δύναμη την ΔΗ.ΚΙ.Ο. και υπενθυμίζουμε την πρωτοφανή ασέβεια προς τα μέλη μας, της δεύτερης και της τρίτης παράταξης των προηγούμενων εκλογών, οι οποίες εσκεμμένα απέκλεισαν από το προεδρείο του περιφερειακού μας τμήματος την ΔΗ.ΚΙ.Ο εξυπηρετώντας πολιτικές σκοπιμότητες, ατομικά οφέλη και προσωπικές φιλοδοξίες. Τα τελευταία 4 χρόνια τα πεπραγμένα της τοπικής διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου ήταν πενιχρά.

Δεν υλοποίησαν τίποτα από τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους οι «προοδευτικές» κατά τα άλλα παρατάξεις. Μειωμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα μέλη μας με αποτέλεσμα μειωμένο ενδιαφέρον. Αναλώθηκαν σε ζητήματα που δεν αφορούσαν τον επιστημονικό μας φορέα και τα μέλη μας προβάλλοντας αποκλειστικά τον απερχόμενο πρόεδρο για ίδια προσωπικά πολιτικά οφέλη όπως τελικά αποδείχθηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Παρουσίασε σαν τεράστια προσωπική του επιτυχία ο απερχόμενος πρόεδρος τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε το Οικονομικό Επιμελητήριο με διάφορους φορείς χωρίς τελικά να μας παρουσιάσει τα αποτελέσματα και την ουσία αυτών. Χωρίς δηλαδή κανέναν απολογισμό και ποια τα ποιοτικά οφέλη από αυτές τις ενέργειες.

Για να έχουμε μία αξιόπιστη εκπροσώπηση τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο ζητάμε για ακόμα μια φορά από τους συναδέλφους μας να μας εμπιστευτούν, να επιλέξουν την ΔΗ.ΚΙ.Ο, γιατί μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές του Οικονομικού Επιτελείου της κυβέρνησης, να μεταφέρουμε τα καθημερινά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, των οικονομολόγων, των λογιστών, των συμβούλων επιχειρήσεων, των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί μπορούμε να παρουσιάζουμε τεκμηριωμένες προτάσεις στα οικονομικού περιεχομένου νομοσχέδια, γιατί μπορούμε να διεκδικούμε τα δικαιώματα των μελών μας και την ουσιαστική αναβάθμιση του οικονομολογικού επαγγέλματος.

Στο ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΚΙ.Ο σε τοπικό επίπεδο συμμετέχουν οι οικονομολόγοι Θεοδωρόπουλος Ηλίας Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Βαρελάς Δημήτριος Στέλεχος Επιμελητηρίου Ηλείας, Ηλιοπούλου Βασιλική Ιδιωτική Υπάλληλος, Λοτσάρης Κωνσταντίνος Στέλεχος Χρηματοοικονομικού Κλάδου, Νταβλούρος Ιωάννης Στέλεχος ΝΠΔΔ, Παππάς Σωτήριος Λογιστής Φοροτεχνικός, Πέππας Γεώργιος Στέλεχος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Ρέγκλης Κωνσταντίνος  Λογιστής Φοροτεχνικός, Σταυρόπουλος Άγγελος Στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Σύρρος Κωνσταντίνος Στέλεχος ΝΠΔΔ.

Στο ψηφοδέλτιο της ΔΗ.ΚΙ.Ο για την Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΣΤΑ) από την περιοχή μας συμμετέχουν οι οικονομολόγοι Κουτρουμάνης Γεώργιος Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής (Αχαΐα), Ευθυμιόπουλος Γεώργιος Στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Αχαΐα), Μπαρδάκη Βασιλική Στέλεχος ΝΠΔΔ (Αχαΐα), ΝταλιάνηςΑργύριος Στέλεχος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αιτ/νια),  Σκορδαλής Νικόλαος Επιχειρηματίας (Ηλεία), Σταυρουλόπουλος Λυκούργος Στέλεχος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα).