Κατηγορίες : Τοπικά

Δυτική Αχαΐα : Δημοτικών εκλογών “το ανάγνωσμα”

Επιχειρώντας να ερμηνεύσουμε το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών στη Δυτική Αχαΐα (εν αναμονή της επίσημης κατανομής εδρών απ το πρωτοδικείο) , αλλά και τη λαϊκή εντολή των πολιτών το μόνο σίγουρο είναι ότι υπήρξε αλλαγή προσώπων, αλλά και παράταξης.

Επι της ουσίας η παράταξη του 2010 με επικεφαλής τον νυν βουλευτή Ανδρέα Παναγιωτόπουλο με την οποία είχαν εκλεγεί και οι δύο μετέπειτα Δήμαρχοι, Χρήστος Νικολάου το 2014 και Σπύρος Μυλωνάς το 2019 έριξε τίτλους τέλους.  Η παράταξη του 2010 του Α. Παναγιωτόπουλου πρωταγωνίστησε για 13 χρόνια στον Δήμο με κάποιους από τους εκλεγμένους να αλλάζουν κατά καιρούς συνδυασμούς, αναλαμβάνοντας στην πορεία και θέσεις ευθύνης. Εκ του αποτελέσματος των εκλογών της 15ης Οκτωβρίου οι δημότες της Δυτικής Αχαΐας “ψήφισαν” Αλλαγή στο πρόσωπο του Γ. Αλεξόπουλου μη έχοντας πειστεί από τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο προσκήνιο σε διάφορες θέσεις από το 2010.

Εκπλήξεις και Πρωτοκλασάτα στελέχη εκτός Δημοτικού Συμβουλίου

Οι πρόσφατες εκλογές επεφύλαξαν όμως και εκπλήξεις, καθώς βασικά και έμπειρα στελέχη που όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο έμειναν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δημότες με την ψήφο τους έκαναν “στροφή” επιλέγοντας νέα και άφθαρτα πολιτικά πρόσωπα, απ’ όλους τους συνδυασμούς. Είναι ενδεικτική η “πρωτιά” του Ευτύχη Γιούλη από την πλευρά της αντιπολίτευσης, όπως και του Αθανάσιου Πέππα που έθεσαν υποψηφιότητα για πρώτη φορά. Αντίστοιχα, από τον συνδυασμό Αλεξόπουλου, η Νάντια Ασκούνη, Γιάννης Θανασούλιας και Κώστας Κυριακόπουλος , πρωταγωνίστησαν από την πρώτη τους κιόλας συμμετοχή στον αυτοδιοικητικό στίβο.

Ευκαιρίες – Αποτέλεσμα

Οι δημότες της Δυτικής Αχαΐας αλλά και της χώρας γενικότερα φαίνεται πως έχουν εισάγει νέα κριτήρια επιλογής. Δίνουν ευκαιρίες και δεν διστάζουν να αλλάξουν παράταξη πολύ εύκολα σε σύγκριση με το παρελθόν. Ένα μήνυμα που οφείλει να δει και ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξοπουλος. Ο Δήμος μας όπως και η χώρα γενικώς δεν έχουν χρόνο για δεύτερες ευκαιρίες. Είτε είσαι Δήμαρχος Αθηναίων (βλ. Μπακογιάννη) και έχεις την υποστήριξη ενός ισχυρού πολιτικού φορέα, αν δεν αξιοποιήσεις την ευκαιρία που σου δίνεται… αποχωρείς!

Τα ίδια ισχύουν και στον μικρόκοσμο μας. Χρήστος Νικολάου, Σπύρος Μυλωνάς αλλά και νέα στελέχη τους, το αντελήφθησαν με τον πιο σκληρό τρόπο. Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Οργανισμών και νέοι άνθρωποι όπως η Ροδία Καραμπελιά, Νίκος Πετρόπουλος και Κώστας Παλαιολόγος,  πήραν την ευκαιρία τους, κρίθηκαν και έμειναν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Από την άλλη παλιά βαριά χαρτιά κατάφεραν να πείσουν ότι χρειάζεται η εμπειρία τους και επιβραβεύθηκαν. Ηλίας Καμπέρος και Κώστας Ταπεινός είναι σταθερά ψηλά τα τελευταία χρόνια. Αυτό αποδεικνύει πως η εμπειρία και η δουλειά αξιολογούνται πάντα θετικά, όσο χρόνια κι αν περάσουν. Έκπληξη αποτελεί και η απουσία από το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και του Κυριάκου Ορλώφ , που παρά το ήπιο προφίλ που δεν δημιουργεί αντιπαραθέσεις, αλλά και το σεβασμό που υπάρχει στο πρόσωπό του, δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Εκτός (πλην του κ. Στεργιόπουλου ) από τις Παρατάξεις ΕΛΠΙΔΑ & ΑΚΙΔΑ 

Επίσης, αρνητικά κρίθηκε από τους δημότες η διάλυση των παρατάξεων ΕΛΠΙΔΑ & ΑΚΙΔΑ, αφού επικεφαλής και στελέχη τους που άλλαξαν “στρατόπεδο” – πλην του κ. Στεργιόπουλου που εκλέγεται στην Ωλενία – δεν εξελέγησαν.   Ο κ. Στεργιόπουλος και οι συνυποψήφιοι του στην παράταξη ΕΛΠΙΔΑ προσαρτήθηκαν στην παράταξη Μυλωνά, στον οποίο όμως άσκησαν σφοδρή κριτική, ενώ αντίστοιχα και ο επικεφαλής της ΑΚΙΔΑ Παναγιώτης Κουνάβης, διαλύοντας την παράταξη για να κατέλθει στο πλευρό του κ. Μυλωνά , δημιούργησε έντονες αντιπαραθέσεις για τον τρόπο και τη λειτουργία της ΑΚΙΔΑ, με τους παραδοσιακά συνοδοιπόρους του να μην τον ακολουθούν , καταλαμβάνοντας τον αντικειμενικά μικρό αριθμό των 470 ψήφων.

Εκτός και οι “μεταπηδήσαντες”

Εκτός μένουν όμως και οι αποχωρήσαντες από την παράταξη Νικολάου, που αρχικά είχαν παραμείνει στο πλευρό του κ. Λιάκου. Σπύρος Τραχάνης, Αλέκος Ορδίτης και Άκης Μπαχράς μεταπήδησαν στο στρατόπεδο Μυλωνά αλλά δεν έπεισαν. Οι πολίτες έκριναν με την ψήφο τους αρνητικά την ξαφνική συμπόρευση τη στιγμή και ο κ. Μυλωνάς και οι ίδιοι αντάλλαζαν βαριά πυρά μεταξύ τους. Αρκετοί χρεώνουν στον κ. Μπαχρά την ατολμία στην διεκδίκηση της παράταξης Νικολάου σε ένα ιδανικό για αυτόν χρόνο, τον οποίο  δύσκολα θα μπορέσει να βρει πάλι μένοντας εκτός Δ.Σ.

Η Δικαίωση των 6

Όσον αφορά στους έξι αποχωρήσαντες από την παράταξη Μυλωνά, φαίνεται πως η επιλογή τους, τους δικαίωσε, αφού εξελέγησαν όλοι. Φαίνεται πως οι λόγοι της αποχώρησης τους από το πλευρό του Δημάρχου έγιναν αποδεκτοί από την κοινωνία, η οποία τους επιβράβευσε.  Άγγελος Καραντζάς, Ανδρέας Μπουχέλος, Κώστας Ταπεινός, Ηλίας Καμπέρος, Τάσος Βερρόπουλος και Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου έλαβαν εκ νέου μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Εμείς από την πλευρά μας θα ευχηθούμε καλή επιτυχία στον νέο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο. Να δουλέψουν σκληρά και να βάλουν τον Δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης μιας και 13 χρόνια σχεδόν στασιμότητας είναι αρκετά και δεν υπάρχει χρόνος για άλλες χαμένες ευκαιρίες.

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Γερή “μπάζα” για τους ληστές του ΑΤΜ στην Οβρυά- Άρπαξαν 120.000 ευρώ

Με την μέθοδο της “pizza slider”, κατόρθωσαν να ανατινάξουν το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης  (ΑΤΜ) σε σούπερ μάρκετ στην Οβρυά της… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

SMS για μαστογραφία: Αρχισε η αποστολή σε νέες ηλικιακές ομάδες

Ξεκίνησε από χθες 8 Μαΐου, η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων του Εθνικού Προγράμματος για… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

Αχαΐα: Πάνω από 30.000 επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους

Πάνω από 30.000 επισκέπτες προσέλκυσαν πέρυσι τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αχαϊας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

Κλείνει αύριο η πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού κλείνει προσωρινά, την Παρασκευή 10 Μαΐου, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

Διαγνωστικά Κέντρα: Τριήμερο κινητοποιήσεων των εργαστηριακών γιατρών λόγω clawback

«Λουκέτο» έχουν βάλει από χθες, Τετάρτη τα  διαγνωστικά κέντρα με τους εργαστηριακούς γιατρούς να συμμετέχουν σε τριήμερες κινητοποιήσεις για το… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

Συγκίνηση από την απώλεια της γιατρού, Τασίας Λάττα

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 73 ετών μετά από γενναία μάχη που έδωσε με την ασθένειά της, άφησε η… Διάβασε περισσότερα

9 Μαΐου 2024

This website uses cookies.