Τοπικά

(Συνέντευξη) Παναγιώτης Πουπουνάκης : Ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει μεγάλες αλλαγές

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο westcity μίλησε για τους στόχους του ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Νεκτάριο Φαρμάκη , Παναγιώτης Πουπουνάκης. Αναλυτικά : 

Πες μας δύο λόγια για σένα. Ποιος είναι ο Παναγιώτης Πουπουνάκης;

Καταρχάς Βασίλη, να σε ευχαριστήσω για την πρόσκληση να συμμετάσχω σε αυτή τη συνέντευξη.

Είμαι ένας σύγχρονος άνθρωπος, ένας νέος της περιοχής μας όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι. Με τις αγωνίες της γενιάς μου, τους προβληματισμούς αλλά και διάθεση για προσφορά. Τώρα, αν πρέπει να πω κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία, γεννήθηκα και έζησα μέχρι την ηλικία των 8 ετών στα Καλάβρυτα, από κει και πέρα μεγάλωσα στην Πάτρα όπου ζούσα και εργαζόμουν μέχρι πρόσφατα. Τα τελευταία χρόνια ζω στην Κάτω Αχαΐα όπου έχω δημιουργήσει οικογένεια και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά ως λογιστής – ασφαλιστής.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τις εκλογές και την τοπική αυτοδιοίκηση;

Αρχικά να πω ότι πάντα με ενδιέφεραν τα κοινά και ήμουν ενεργός πολίτης πολύ πριν αποφασίσω να συμμετάσχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κυρίως μέσα από τη συμμετοχή μου σε πολιτιστικές ομάδες προσπάθησα και προσπαθώ να είμαι ενεργό και χρήσιμο μέλος της τοπικής κοινωνίας μας. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τις εκλογές του Οκτωβρίου η απόφαση ήρθε μετά από ώριμη σκέψη. Σε αυτή την απόφαση συνέβαλε η ανάγκη μου για προσφορά στην ευρύτερη περιοχή μας και οι εμπειρίες μου τόσο από τα Καλάβρυτα, την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα. Ως πολίτης που έχω επιλέξει να ζώ με την οικογένειά μου και να εργάζομαι στην Δυτική Ελλάδα, θέλω να συμβάλω -όσο και όπως μπορώ- στην ανάπτυξη του όμορφου τόπου μας.

Γιατί με τον Νεκτάριο Φαρμάκη;

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ένας άνθρωπος της γενιάς μου που έχει αποδείξει ότι διαθέτει τις ικανότητες που απαιτούνται για να αλλάξει ταχύτητα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ενώ, πρέπει να του πιστωθεί ότι μένει όσο μακριά πρέπει και μπορεί, από κομματικές γραμμές και χρωματισμούς. Αυτά για εμένα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Να θέτουμε δηλαδή τα προβλήματα της περιοχής μας στην πραγματική τους διάσταση και να προσπαθούμε για λύσεις πέρα από το δίπολο αριστερά-δεξιά. Όπως πολύ σωστά έχει ακουστεί το διακύβευμα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν είναι αν θα πάει στα αριστερά ή στα δεξιά αλλά αν θα προχωρήσει μπροστά ή πίσω. Τέλος, πρέπει να σας αναφέρω ότι η ομάδα που έχει δημιουργήσει ο τωρινός Περιφερειάρχης, μια ομάδα με νέους και επιστημονικά καταρτισμένους συνεργάτες αποδεικνύει επίσης της στοχο-προσήλωσή του σε μια περιφέρεια που κοιτάζει μπροστά.

Προσωπικά τι περιμένεις από τη συμμετοχή σου στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και στις εκλογές;

Τίποτα περισσότερο από ότι θα πρέπει να περιμένουν όλοι όσοι μπαίνουν στη μάχη του σταυρού! Δηλαδή, να μπορέσω να εκφράσω όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους -της γενιάς μου και ευρύτερα- εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Ο αγώνας που κάνω διέπεται από ανιδιοτέλεια, για μένα τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου δε θα έχει αλλάξει τίποτα, θα είμαι ο Παναγιώτης με τις ίδιες ανησυχίες, σκέψεις αλλά και τις ίδιες αγωνίες για την καθημερινότητα και την ζωή στον τόπο μας. Σε αυτό που πραγματικά προσβλέπω είναι να δω νέες και άξιες φωνές σε θέσεις κλειδιά ώστε να συνεχιστεί η ανοδική πορεία που ξεκίνησε το 2019 στην περιφέρειά μας.

Τέλος, γιατί κάποιος να επιλέξει να εμπιστευτεί και να ψηφίσει εσένα σε σχέση με τους συνυποψηφίους σου;

Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Μπροστά για ΟΛΟΥΣ» με επικεφαλής τον Νεκτάριο Φαρμάκη, αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και αξιόλογα ψηφοδέλτια που έχουν υπάρξει. Σίγουρα οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα μπουν σε σοβαρά διλήμματα σχετικά με το ποιους θα πρέπει να «σταυρώσουν». Εγώ, ζητάω από τους τέσσερις διαθέσιμους σταυρούς τον ένα ώστε να μπορέσω μέσα από τις δικές μου εμπειρίες, τις γνώσεις και τις απόψεις μου να συμμετάσχω στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Να μπορέσω να ενισχύσω αυτή την προσπάθεια και το όραμα του Νεκτάριου Φαρμάκη για μια περιφέρεια πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι ουραγό και φτωχό συγγενή. Θεωρώ ότι οι εξειδικευμένες επαγγελματικές μου γνώσεις και οι εμπειρίες μου από τις περιοχές που έχω ζήσει, επισκέπτομαι και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά μπορούν να φανούν χρήσιμες στην τοπική κοινωνία. Σε ευχαριστώ και πάλι για την πρόσκληση.