Ελλάδα

Καιρός : Πλησιάζει ο καύσωνας διαρκείας με 43άρια

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Προ των πυλών βρίσκεται η επέλαση καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα, με τον υδράργυρο να αναμένεται να ξεπεράσει σε πολλές περιοχές τους 40 με 43 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή.

Μέσα στο επόμενο 24ωρο θα διατηρηθεί το σκηνικό της υψηλής ζέστης, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται περί τους 37 βαθμούς, ενώ σταδιακή άνοδος θα σημειωθεί από την Τετάρτη.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιώντας – για ακόμη μια φορά – για το επερχόμενο κύμα καύσωνα, δημοσιεύει σήμερα έναν χρηστικό χάρτη με τις υψηλότερες τιμές θερμοκρασιών ανά ημέρα, μέχρι και τις 19 Ιουλίου. Ετσι, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν με ακρίβεια τη μέγιστη θερμοκρασία της περιοχής που τους ενδιαφέρει. Όπως καταγράφεται και στον χάρτη που ακολουθεί η πιο δύσκολη ημέρα θα είναι η Παρασκευή, εκεί όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε χάρτη: 43άρια την Παρασκευή – Ποιες περιοχές επηρεάζονται 

kausonas-ioulios-kausones

Τι λένε οι μετεωρολόγοι – Η εξέλιξη του καιρού

Ο μετεωρολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος,  εκτιμά ότι το επόμενο διάστημα θα επικρατήσουν στην χώρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες για περίπου μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα από την Τρίτη 11 Ιουλίου θα επικρατήσουν στην χώρα θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου ενώ από την Τετάρτη 12 Ιουλίου το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει κι άλλο.