Τοπικά

Στις αρχές του 2025 θα παραδοθεί στους πολίτες ο αυτοκινητόδρομος «Πάτρα-Πύργος»

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Για την πορεία κατασκευής του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα – Πύργος» ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης στο πλαίσιο επίσκεψης στο εργοτάξιο που βρίσκεται στην περιοχή Χανάκια του τμήματος Αμαλιάδα – Πύργος.

Στο τμήμα που επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός, κατασκευάζονται οι 2 ανισόπεδοι κόμβοι των πόλεων Αμαλιάδας και Πύργου καθώς και 6 γέφυρες.

  • Το έργο του αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος» μήκους 74,5 χλμ. ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου 2022. Η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωσή του είναι 40 μήνες από την έναρξη της κατασκευής, ενώ για το τμήμα  Κάτω Αχαγιά – Πύργος μήκους 56 χλμ., προβλέπεται προθεσμία ολοκλήρωσης 36 μηνών από την έναρξη της κατασκευής.
  • Στον αυτοκινητόδρομο θα εγκατασταθεί σύστημα αναλογικής χρέωσης διοδίων για τους χρήστες.
  • Σημειώνεται ότι, για την υλοποίηση του έργου το Ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί 80 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα, έναντι των 296 εκατομμυρίων ευρώ που ήταν το κόστος των 8 εργολαβιών, όπως είχε κατατμηθεί το έργο με την προηγούμενη Κυβέρνηση.
  • Με την ολοκλήρωση του έργου, θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του χρόνου διασύνδεσης των δύο μεγαλύτερων πόλεων της Δυτικής Ελλάδας, με ταυτόχρονη τη σημαντική μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων.