Τοπικά

Πλήθος πιστών από σήμερα στον Άγιο Νικόλαο στα Σπάτα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ξεκινούν σήμερα και κορυφώνονται αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της μετακομιδής των λειψάνων του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού.

Πρόκειται για μια γιορτή που τιμάται με ξεχωριστό τρόπο στην περιοχή μας και σημείο αναφοράς αποτελεί το Ιερό Παμπελοποννησιακό Προσκύνημα στα Σπάτα Αχαΐας.

Πλήθος πιστών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με μια λαμπάδα στο χέρι και κάνοντας πολύωρη πεζοπορία προκειμένου να εκπληρώσει το τάμα του, θα καταφθάσει και φέτος στο προσκύνημα για να τιμήσει τη Χάρη του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος, το μεσονύκτιο θα τελεσθεί νυκτερινή θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος Παν/του Αρχιμ. Κυρίλλου Χατζηχαραλάμπους.

Αύριο, ανήμερα της εορτής της Προόδου των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, θα τελεσθεί Αρχιερατική πανηγυρική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του κ. Αθανασίου, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες του Προσκυνήματος.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 6:30 το απόγευμα οπότε θα ψαλεί ιερά παράκλησις, της οποίας θα προστή και θα μιλήσει ο Ποιμενάρχης κ. Αθανάσιος.