Αθλητισμός

Σταύρος Κάλλης : Επίσημα το Παγκράτιο άθλημα στη Γερμανία

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Το Αθλητικό Ιδεώδες της Ελληνικής Αρχαιότητας ταξιδεύει …στη Γερμανία»

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός συνέβη στις 2 Φεβρουαρίου του 2023 στην Κάτω Αχαΐα . Ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών  « Ο ΑΧΑΙΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ» πραγματοποίησε τη φωτογράφιση μικρών αθλητών του Παγκρατίου αθλήματος. Το Δ.Σ. του συλλόγου με πρόεδρο τον κ. Δημητρόπουλο Δημήτρη, και με την βοήθεια της γραμματέως κα. Σπανουδάκη Ευαγγελία βοήθησαν στην φωτογράφιση αυτή.

Η παρουσία και συνεχή προσπάθεια του προπονητή Γ.Γ.Α του συλλόγου κ. Θεόδωρου Γκοτσόπουλου έχει δημιουργήσει αθλητές με πολύ σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χάρη στην εμπιστοσύνη που έχει δείξει στον μαθητή του κ. Σταύρο Κάλλη, στη αγάπη του για την Ελλάδα, στην αφοσίωσή  του σ’ αυτό το άθλημα και στην πίστη του στις παιδαγωγικές αξίες, φέτος ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

Ο κ. Σταύρος Κάλλης με την αρωγή του κ. Θεόδωρου Γκοτσόπουλου και της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος με πρόεδρο τον κ. Κανελλόπουλου Παναγιώτη, το άθλημα αυτό έγινε γνωστό και εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Γερμανία. Με δική τους πρωτοβουλία, καθώς ο κ. Σταύρος Κάλλης είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, κατάφεραν να πάρουν την έγκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος και να ιδρύσει ο κ. Σταύρος Κάλλης τη Γερμανική Ομοσπονδία του Παγκρατίου αθλήματος.

Η απόφαση αυτή επισφραγίστηκε με τη νίκη της  γερμανικής ομάδας που για πρώτη φορά συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου με αρχηγό τον Σταύρο Κάλλη και απέσπασε  (4) χρυσά μετάλλια και (1) αργυρό.

Το Παγκράτιο άθλημα είναι ένα ευγενές άθλημα που εκφράζει το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες και τη βασική του αρχή «νους υγιής εν σώματι υγιεί». 

Φέρει το ήθος και τις αρχές του αθλητισμού, το αγωνιστικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα, το κάλλος και τον πολιτισμό. Διαφέρει από τις πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής, λόγω της ελληνικότητάς του και του ιστορικού παρελθόντος.  Αυτή η σύνδεση του παρόντος με τις ρίζες μας, με τον ελληνικό πολιτισμό και σε ένα ευρύτερο φάσμα με τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, έχει καταξιώσει το άθλημα στις δυτικές κοινωνίες και το έχει εδραιώσει για δεκαετίες στο αθλητικό «γίγνεσθαι» της Ευρώπης αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας.

Το 2023 είναι η χρονολογία ορόσημο για την είσοδο του αθλήματος στη Γερμανία!