Τοπικά

Έχει «φράξει» η εκβολή του Πείρου- Τι ζητά με επιστολή του ο “Πείρος”

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ανοίξει η εκβολή του Πείρου στο ύψος της παραλίας Αλισσού, ζητά με κατεπείγουσα επιστολή του προς τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, ο Σύλλογος «Πείρος».

Όπως αναφέρει εκ μέρους του Συλλόγου, ο πρόεδρος, Δημήτρης Μπαρμπούνης «όπως έχουμε διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα η εκβολή του ποταμού Πείρου έχει κλείσει. Αυτό έχει δημιουργήσει αυτό το πράσινο χρώμα (μούχλα) στα λιμνάζοντα νερά, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα και υποβάθμιση στην γύρω περιοχή λόγω έντονης δυσοσμίας, αύξηση των εντόμων ενόψει καλοκαιρινής περιόδου αλλά και κίνδυνο να ψοφήσουν τα ψάρια. Παρακαλούμε να αποστείλετε μηχάνημα για το άνοιγμα της εκβολής και να ανανεωθεί το νερό από την θάλασσα όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Περιμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας».

ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Εξ άλλου με άλλο έγγραφό του προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο Σύλλογο ζητά να ενημερωθεί για τις μετρήσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της Κάτω Αχαΐας, όπως επίσης και για τυχόν προβλήματα που υπάρχουν.