Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων Τοπικά

Enervillas : Μηδέν ευρώ για ρεύμα. Μηδέν ευρώ για μετακίνηση αυτοκινήτου … Κι όμως γίνεται (video)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο ΣΚΑΪ και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Δημόπουλος, Meng Πολιτικός μηχανικός, πιστοποιημένος σχεδιαστής παθητικών κτιρίων, κατασκευαστής και ιδιοκτήτης των EnerVillas και της Ανάπτυξη Κατασκευαστική , με θέμα την ενεργειακή αυτονομία που έχει πετύχει μηδενίζοντας πραγματικά το κόστος ρεύματος και μετακίνησης.

Οι EnerVillas στον Κάτω Αλισσό, είναι πιστοποιημένες από το Passive House Institute στην κατηγορία των Hotel/Hostel/Holiday dwellings σαν Passive House Premium.

Είναι παγκοσμίως το μοναδικό κατάλυμα στην κατηγορία του και ένα από τα 17 κτίρια κάθε χρήσης παγκοσμίως . Έχει πετύχει ήδη από το 2018 τον Ευρωπαϊκό στόχο του 2030 να είναι τα κτίρια Zero emission Building (ZEB).

Επίσης είναι τo 1ο τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα που λειτουργεί σε ετήσια βάση ως Ανθρακικά Ουδέτερο πιστοποιημένο από την Green Evolution. Το 1ο κατάλυμα τύπου βιλλών στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε ως Αειφόρο κατά Earthcheck Evaluate Plus (δείτε εδώ: www.earthcheck.org) .

Οι EnerVillas, βραβεύτηκαν στα Tourism Awards 2019 στην κατηγορία «PEOPLE & BRANDING / Ορθολογική διαχείριση ενέργειας». Eίναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μοναδική ποιότητα εσωτερικού περιβάλλοντος με μέγιστη θερμική άνεση και ποιότητα αερισμού, χωρίς υγρασία μούχλα ή υπερβολικό CO2 που δημιουργούν πονοκεφάλους και οδηγούν σε ένα άρρωστο κτίριο .

Επιπλέον των παραπάνω και αφού η κατασκευή έχει γίνει με τρόπο που περιορίζουν στο ελάχιστο οι ενεργειακές ανάγκες, με την χρήση φωτοβολταϊκών καλύπτονται όλες οι ενεργειακές απαιτήσεις και παράλληλα περισσεύει ενέργεια ώστε να φορτίζονται και δυο ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συνοψίζοντας, εν μέσω κι όλας ενεργειακής κρίσης , το κόστος για ρεύμα στις ΕnerVillas και μετακίνησης με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ειναι μηδενικό.

Δείτε το video από το Δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ