Τοπικά

Κυριακόπουλος για Πλεύρη – Υπουργός Υγείας και…. Αδιαφορίας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη στην Πάτρα, το Σάββατο (11/12/2021) ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γιώργος Κυριακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Το Σάββατο ο Υπουργός Υγείας (&… Αδιαφορίας θα τον χαρακτήριζα) κ. Πλεύρης, επισκέφτηκε την Πάτρα και εγκαινίασε το Κεντρικό Παράρτημα Βορείου Τομέα Υγείας, στο κτίριο του ΕΦΚΑ (Γούναρη & Κορίνθου).

➢ Δεν εγκαινίασε, όμως, ένα νέο έργο πρώτης προτεραιότητας, χρήσιμο σε καιρό πανδημίας.

➢ Δεν εγκαινίασε μια νέα Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

➢ Δεν επισκέφθηκε τα νοσοκομεία μας όπου ιατροί, νοσηλεύτριες και ασθενείς «στενάζουν» όλοι μαζί από τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν.

Ενώ η χώρα βιώνει τη χειρότερη μορφή του υγειονομικού εφιάλτη, με χιλιάδες νέα κρούσματα και με εκατό θανάτους συμπολιτών μας κάθε μέρα, ο Υπουργός Υγείας (& Αδιαφορίας), εγκαινίασε την… ανακαίνιση!

Εγκαινίασε την ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης των γραφείων των ιατρών που από εκεί θα συνταγογραφούν στους ασφαλισμένους.

Δηλαδή, ήρθε Υπουργός Υγείας στην Πάτρα για να εγκαινιάσει… χρώματα, καρέκλες, πλαστικό δάπεδο και ψευδοροφές, σε ένα κτίριο που λειτουργεί ήδη για πάνω από 50 χρόνια!

Είναι προφανές πως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, εν προκειμένω ο υπουργός Υγείας, επιμένουν να χρησιμοποιούν τη ίδια «συνταγή» των επικοινωνιακών σόου, για να αποφύγουν την συζήτηση επί των ΑΜΕΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, που δυστυχώς άφησαν στον “αυτόματο πιλότο”.

Ας γνωρίζει, όμως, και ο κ. Πλεύρης, και συνολικά η κυβέρνηση, ότι τέτοιου είδους αντιλήψεις και πολιτικές δεν «αθωώνονται» στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Ας γνωρίζει ότι η αδιαφορία του για την ανάγκη να λειτουργήσει η Πρωτοβάθμια Υγεία, ότι η απραξία του για την κόπωση των ιατρών και νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων μας, ότι η ευθύνη του για το ότι τα νοσοκομεία μετατράπηκαν στο σύνολο τους σε μονάδες Covid, στέλνοντας στα ιδιωτικά νοσοκομεία εκατοντάδες και χιλιάδες πολίτες με προβλήματα υγείας άλλων ασθενειών, ουτε θα ξεχαστούν, ούτε θα εξισωθούν με φιέστες εγκαινιασμού… ανακαινισμένων γραφείων!!

Ενώ θρηνούμε συμπολίτες μας θύματα του κορονοϊού, το «ενδιαφέρον» του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη περιορίστηκε και εξαντλήθηκε σε μια σύσκεψη χωρίς αποτελέσματα».