Τοπικά

Κακοκαιρία : Σχεδον 70 mm βροχής έπεσαν στην Δυτική Αχαΐα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, για άλλη μια φορά χτυπήθηκε αλύπητα, αφού ο κάμπος είχε βουλιάξει κάτω από το νερό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπύρο Μυλωνά, οικίες πλημμύρισαν στα χωριά Γομοστό Νιφορέϊκα, Λακκόπετρα, Καλαμάκι, Καρέϊκα, Λάππα , Ράχη και Σαγέϊκά και Αγιοβλασίτικα. Εχουν σημειωθεί ζημιές στις υποδομές τόσο σε δρόμους και γέφυρες, όσο και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Η ζώνη κάτω από την Εθνική οδό Πατρών-Πύργου, μετατράπηκε σε μια απέραντη θάλασσα ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές παντού. Τα ποτάμια και οι χείμαρροι που διασχίζουν το Δήμο, «έσπασαν» και τεράστιοι όγκοι νερού αναζητούσαν ορμητικά διέξοδο παρασύροντας τα πάντα στο διάβα τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στις 4.30 το απόγευμα ο μετεωρολογικός σταθμός Σαγαιϊκων έδινε ημερήσιο ύψος βροχόπτωσης 69,4 mm.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Ταπεινός χαρακτήρισε την κατάσταση “καταστροφική” . Η έντονη και διαρκής βροχόπτωση προκάλεσε κι άλλα προβλήματα στην ήδη πληγείσα Δυτική Αχαΐα. «Κάνουμε τον σταυρό μας να σταματήσει η βροχή, αλλιώς θα έχουμε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταπεινός και συμπλήρωσε: «Τόσο μεγάλο όγκο νερού δεν έχουμε ξαναδεί».

«Ολος ο Δήμος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και καταστροφές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Κώστας Ταπεινός και συμπληρώνει: «Το νερό έχει πνίξει χωράφια, δρόμους, έχει ξηλώσει λαγκάδια και έχουν χαθεί περιουσίες, ενώ έχουμε πλημμύρες σε σπίτια».

Πληροφορίες pelop.gr