Τοπικά

Απεργιακή συγκέντρωση από τους εκπαιδευτικούς- Απεργούν για την αξιολόγηση

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Μπορεί το δικαστήριο να έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία- αποχή από την αξιολόγηση, ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, αρχής γενομένης σήμερα με την καθολική τους συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων, κυρίως των δημοτικών, έχουν ενημερώσει από την Παρασκευή τους γονείς, ότι σήμερα δεν θα γίνουν μαθήματα λόγω της 24ωρης απεργίας, ενώ αντίστοιχα μηνύματα έχουν ληφθεί και από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη σημερινή κινητοποίηση θα συμμετέχουν και οι σχολικοί τροχονόμοι, ενώ στην Πάτρα στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

Να σημειωθεί, πως σήμερα συζητείται στο δικαστήριο η έφεση που κατέθεσαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ κατά της πρωτόδικης απόφασης για την απεργία- αποχή. Οι εκπαιδευτικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών και στο πλαίσιο αυτό, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε  τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική, από τις 11:30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών».