Τοπικά

Μήνυμα του Δημάρχου Σπύρου Μυλωνά για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Προσωπικό μήνυμα για την σημερινή  παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου απηύθυνε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. Το μήνυμα του Δημάρχου αναφέρει τα εξής:

«Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που προκαλούν οι ανάγκες αντιμετώπισης του κορονοϊού τιμούμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου. Η σκέψη μας στέκεται στο γεγονός ότι ο καρκίνος αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτων παγκοσμίως. Η σκέψη μας σταματάει στη διαπίστωση ότι στη χώρα μας μόνο το 2018 διαγνώστηκαν περίπου 67.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου ήταν 32.000 συνάνθρωποί μας. Μα προ παντός η σκέψη μας βρίσκεται στους χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά που δίνουν καθημερινά τη σκληρή, και συχνά άνιση, μάχη για να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο που τους έχει προσβάλλει.

Το τετράπτυχο πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και επιβίωση, ας αποτελέσει για όλους μας τον οδηγό για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας. Οδηγός τόσο σε ότι αφορά την ατομική στάση του καθενός και της κάθε μίας από μας, όσο και για τις αντικαρκινικές πολιτικές υγείας που πρέπει να αναπτυχθούν και να εφαρμοστούν σε όλα τα δυνατά επίπεδα, διεθνή, εθνικά και τοπικά. Η μάχη εναντίον του καρκίνου μας αντιπροσωπεύει όλους. Όλους εμάς που θέλουμε ένα κόσμο απαλλαγμένο από τον καρκίνο, ένα κόσμο που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες στους ανθρώπους που αγωνίζονται και που επιβιώνουν. Αυτή η μάχη ας γίνει κοινή μας υπόθεση».