Τοπικά

Rapid τεστ στο προσωπικό των φυλακών “Αγ.Στεφάνου”- Την Κυριακή στους κρατούμενους

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Παρασκευή στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου, σε συνεργασία της 6ης Υ.ΠΕ. με την Δ/νση του σωφρονιστικού καταστήματος. Πιο αναλυτικά, σήμερα διενεργήθηκαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους εργαζόμενους του σωφρονιστικού καταστήματος Πάτρας από κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Το συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης αποτελεί χώρο αυξημένου κινδύνου καθώς συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό κρατουμένων, με αποτέλεσμα ο συγχρωτισμός να είναι μια βασική αιτία μετάδοσης της νόσου. Επίσης, ένας σημαντικός αριθμός εξ αυτών αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας.

Για αυτούς τους λόγους, κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη διενέργειας ελέγχων με rapid test τόσο στο προσωπικό, όσο και στους κρατούμενους, προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα πιθανά κρούσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest, οι έλεγχοι των κρατουμένων θα διενεργηθούν δύο δόσεις, για λόγους ασφαλείας. Οι μισοί κρατούμενοι θα ελεγχθούν την ερχόμενη Κυριακή από το προσωπικό του ΕΟΔΥ και, οι υπόλοιποι την ερχόμενη εβδομάδα.