Τοπικά

Χαμηλό το επιδημιολογικό φορτίο στην Αχαΐα- 3% τα θετικά δείγματα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Χαμηλός είναι ο επιπολασμός του κορωνοϊού στην Αχαΐα σύμφωνα με το όσα ανέφερε  ο Καθηγητής Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης, στο πλαίσιο παρουσίασης της επιδημιολογικής συμπεριφοράς από τη διενέργεια των τεστ covid 19 που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια σε δομές (Σώματα Ασφαλείας, ιδρύματα, δήμους κλπ).

Όπως ανέφερε, το Εργαστήριο ανέλυσε  περιπού 1.000 δείγματα από δομές και όπως είπε “επαληθεύτηκαν αυτά που μέχρι τώρα ξέραμε. Η περιοχή μας είναι μια περιοχή με χαμηλό αριθμό επιπολασμού”. Τα θετικά δείγματα, πρόσθεσε, ήταν γύρω στο 3 με 3,5 %. Το 51%  του συνόλου των δειγμάτων που ελήφθησαν ήταν γυναίκες, ενώ το 48,7% άνδρες, το 98% ελληνικής εθνικότητας και το 74% έχει μόνιμη κατοικία στην Αχαΐα.

Στους ασυμπτωματικούς φορείς στάθηκε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος στάθηκε στην αποτελεσματική αντιμετώπιση εμποδίων σε όλη αυτή τη διαδικασία. Κοινή παραδοχή και των τριών  ήταν η αναγκαιότητα για εμπλοκή της επιστημονικής κοινότητας της περιοχής, ώστε να υπάρχουν απτα αποτελέσματα και επικαιροποιημένα. Από την πλευρά της η κ. Μαστοράκου εκτίμησε  ωςιδιαίτερα θετική τη διενέργεια τεστ covid-19 σε κλειστές δομές.