Lifestyle

“Ελα στη Θέση μου” – Ο Θανάσης Τούμπουλης μας μιλά για τη συμμετοχή του…. και όχι μόνο (photo- video)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πρόσφατα βρεθήκαμε με τον Αχαγιώτη ηθοποιό Τούμπουλη Θανάση και συζητήσαμε σχετικά και όχι μόνο για τη καινούργια συμμετοχή του, στην επιτυχημένη καθημερινή σειρά Έλα στην Θέση μου η οποία προβάλλεται  για 5η συνεχόμενη χρονιά από τον τηλεοπτικό σταθμό  του Alpha.

Θανάση καταρχάς θέλω να σου πω ότι χαίρομαι που βρεθήκαμε και να σε ρωτήσω πως είσαι.

Η χαρά είναι και δική μου,  κάθε φορά που συναντιόμαστε.  Είμαι καλά. Είμαι καλά πάντα σε σχέση με την κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Περνάω περισσότερο χρόνο πια με τα  άτομα της οικογένειάς μου. Είμαι σε μια φάση προσφοράς προς αυτούς,  λόγω της μεγάλης ηλικίας της μητέρας μου και όπως γνωρίζεις και της αδελφής μου, η οποία είναι ΑΜεΑ. Μάλιστα θέλω να σου πω ότι,  αυτή κατάσταση  που έχει δημιουργηθεί  σε ολόκληρο τον κόσμο, εμένα με έκανε να ζήσω να νιώσω και να αναβιώσω καταστάσεις και ουσιαστικά συναισθήματα τα οποία είχαν φτάσει ισως και στα όρια της τυποποίησης λόγων των πρωτεραιοτήτων της  καθημερινότητας και των αναγκών της, τα προηγούμενα  χρόνια. Όποτε,  δόξα τον Θεό είμαι καλά και «γεμάτος».

Θανάση πως αισθάνεσαι για την συμμετοχή σου σε μια από τις πιο αγαπητές σειρές της ελληνικής τηλεόραση;

Θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός. Μετά από την «ασφάλεια» που ένιωθα από τη μακροχρόνια συνεργασία μου με τον Αλέξανδρο Ρήγα είχα απίστευτο άγχος για την ένταξή μου σε μια ομάδα ηθοποιών τεχνικών και παραγωγής,  οι οποίοι  μετά από 5 χρόνια συνεργασίας είχαν βρει τον ρυθμό τους, τους κωδικές τους. Ο τρόπος  η ζεστασιά και η ευγένεια στην συμπεριφορά τους απέναντι μου, πραγματικά όμως, όλης της ομάδας ήταν κάτι το πρωτοφανές για εμένα. Γι αυτό και είπα στην αρχή πόσο τυχερός αισθάνομαι. Πίστεψέ με και το λέω με όλη μου την ειλικρίνεια ότι τέτοιο «κλίμα» είναι  πολύ σπάνιο στην εποχή μας για  μια τόσο μεγάλη ομάδα και παραγωγή.

Ο ρόλος σου, ως Πελέκης από ότι είδαμε είναι ιδιαίτερος. Με την έννοια ότι υποδύεσαι κάποιον απατεώνα,  έναν παράνομο.  Εσυ ως Θανασης βρίσκεις ότι έχεις κάποια κοινά χαρακτηριστικά μαζί του;

Ευτυχώς όχι. Αν εξαιρέσεις ότι οι μόνες απατεωνιές στην ζωή μου έχουν να κάνουν μόνο απέναντι στον εαυτό μου.  Δεν σου κρύβω  όμως ότι το θεωρώ επικερδές και  σημαντική πρόκληση. Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι για 25 χρόνια ήμουν και επαγγελματικά στην απέναντι όχθη από την παρανομία.  Αλλά αυτό είναι και το μαγικό για έναν ηθοποιό. Η διαδρομή βαθιά μέσα μας, της αναζήτησης για το «χτίσιμο» του χαραχτήρα του ρόλου. Ιδιαίτερα όταν  δεν υπάρχουν βιωματικές εμπειρίες το αποτέλεσμα της αναζήτησης, μπορεί να είναι  από τρομαχτικό  έως λυτρωτικό.

Θέλω να σου πω κάτι ακόμα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υποδύομαι ένα τέτοιο ρόλο. Η πρώτη φορά ήταν και η πρώτη μου συμμετοχή σε σήριαλ. Το 1994 στη σειρά Ταύρος με Τοξότη.  Και μάλιστα θέλω να σου αποκαλύψω ότι τότε,  πήρα τον ρόλο με ένα ψέμμα. Όταν πήγα στην οντισιόν με ρώτησαν για το βιογραφικό μου και τους απάντησα ότι μόλις είχα αποφοιτήσει από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και δεν είχα βιογραφικό. Πόσο ψέμμα, πόσο ρίσκο  και πόσο θράσος. Τι σου είναι τελικά ο αυθορμητισμός και η έλλειψη της αίσθησης των εμποδίων όταν έχει τα νειάτα !!!

Ανέφερες πριν τον Αλέξανδρο Ρήγα και θέλω να σε ρωτήσω με δεδομένα,  ότι ο Αλέξανδρος Ρήγας  κάνει μια από τις πιο όμορφες των τελευταίων χρόνων  και επιτυχημένη σειρά στην δημόσια τηλεόραση, την Τούρτα της Μαμάς καθώς επίσης και  της μακροχρόνιας φιλιά σας απ ότι ξέρω, γιατί εσυ δεν συμμετέχεις; Υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στην φιλία σας;

Όχι, όχι. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ο Αλέξανδρος ήταν και είναι για εμένα ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ζωή μου. Θα σου πω επίσης  μετά λόγου γνώσεως και με όλη μου την ειλικρίνεια, πέρα φυσικά από το αναγνωρισμένο και ξεχωριστό ταλέντο του στην σκηνοθεσία και στην συγγραφή θεατρικών ή τηλεοπτικών έργων, θεωρώ τον Αλέξανδρο έναν από τους διανοούμενους ανθρώπους που έχει αυτή η χώρα. Οι γνώσεις του, οι προσλαμβάνουσες, οι συνεχείς αναζητήσεις, η ευφυϊα, το μεγάλο φάσμα της διαρκούς μάθησής του καθώς και η  ωριμότητα πια των χρόνων του, για εμένα, τον εντάσσουν στους σοφούς ανθρώπους.

Τώρα σ ότι αφορά τη μη συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο σήριαλ θέλω να σου πω ότι για την  διανομή των ρόλων ενός θεατρικού ή τηλεοπτικού έργου, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο (πρέπει να) τον έχουν ο συγγραφέας και ο σκηνοθέτης. Αυτοί ξέρουν ακριβώς το ζητούμενο. Ευτυχώς για εμένα πιστεύω πως δεν είναι όλοι για όλους τους ρόλους και μάλιστα κάποιοι δεν κάνουν για κανέναν. Ελπίζω να μην ανήκω σε αυτή την κατηγορία (γέλια)

Όποτε κλείνοντας την απάντησή μου σε αυτή σου την ερώτηση, ο Αλέξανδρος είναι και παραμένει ένας από τους λίγους ανθρώπους που η ζωή με έχει κάνει να θεωρώ «οικογένειά μου» και πραγματικά δεν αφήνω την ματαιοδοξία μου να αμαυρώσουν αυτή την σχέση.

Σε αυτούς τους ανθρώπους βάζεις  και την Σοφία Μουτίδου; Σε ρωτώ γιατί γνωρίζω την φιλία σου μαζί της.

Φυσικά!!! Η Σοφία και η οικογένειά της είναι πια οικογένειά μου.  Αν και τα χρόνια που γνωριζόμαστε είναι πολύ λιγότερα από με άλλους «ανθρώπους» μου, αυτά που έχουμε ζήσει όμως και συνεχίζουμε να ζούμε δημιουργούν άρρηκτο δεσμό.

Θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί μας  πως είναι η Σοφία Μουτίδου ως άνθρωπος; Σε ρωτάω γιατί είναι πραγματικά από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς στην εποχή μας με τεράστια αποδοχή από τον κόσμο.

Χρειάζομαι ώρες να σου μιλάω για το φαινόμενο  Σοφία Μουτίδου.  Γιατί η Σοφία είναι ένα φαινόμενο ανθρώπου με πολλές ιδιότητες. Ως γονιός ως ηθοποιος ως φίλη ως  youTuber ως σύντροφος ως κόρη ως συναδελφος ως  ως ως …

Είναι από τα ελάχιστα άτομα που έχω γνωρίσει με τόση μεγάλη  ευφυϊα. Έχει τόσο έξυπνο, πηγαίο, αυθόρμητο, δίκαιο, ανατρεπτικό,   ελεύθερο, εκρηκτικό, πρωτοπόρο , ανεξάρτητο λόγο, χαραχτήρα και χιούμορ που σε συνδυασμό με το καταπληκτικό,  ιδιαίτερο και ξεχωριστό  ταλέντο της,  την κάνουν χωρίς υπερβολή, μοναδική στο είδος της αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Δεν έχω  συναντήσει πχ κάποιον ηθοποιό να γεμίζει σε παράσταση του (μόνον του επάνω στην σκηνή) θέατρα των δυο και τριών χιλιάδων θέσεων όχι μόνο της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων της χώρας μας. Επίσης πχ δεν έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους να μπαίνουν μπροστάρηδες όπως η Σοφία, κατά της αδικίας εις βαρών άλλων συνανθρώπων τους. Να παλεύει χωρίς προσωπικό όφελος και με ανιδιοτέλεια για το δίκαιο άλλων. Και μάλιστα ανθρώπων που δεν γνωρίζει καν. Που απλώς έτυχε να είναι μπροστά στην κατάσταση ή της ζήτησαν βοήθεια μέσω κάποιου μηνύματός τους στα σόσιαλ. Μπορώ να σου μιλάω ώρες με παραδείγματα και γεγονότα για αυτόν τον ξεχωριστό και ιδιαίτερο άνθρωπο την Σοφία Μουτίδου αλλά ο χρόνος μας είναι περιορισμένος. Ισως κανονίσουμε να μιλήσετε αν θέλεις για μια συνεντυξή της στην την ιστοσελίδα σου. 

Φυσικά και θα ήταν μεγάλη μας χαρά μια τιμή.

Πριν συνεχίσουμε την συζητήσή μας θέλω να μου επιτρέψεις να αναφερθώ, όχι σε άλλους «επώνυμους» ανθρώπους που έχουν ξεχωριστή αξία στην ζωή μου,  αλλά σε κάποιους ανθρώπους και τις οικογενείες τους από την πόλη μας. Και θέλω δημόσια να εξομολογηθώ πως μου έχουν προσφέρει αγάπη και νοιάξιμο περισσότερο από ότι εγώ σ αυτούς και τους είμαι ειλικρινά ευγνώμων. Στην Βίκυ Κοκκίνη, την Αθανασία Χατζή την Πέπη Κουτρουμάνη τον Αλέξανδρο Τσιρώνη, τον Σωτήρη Καραπάνο και στον Βασίλη Ραυτακόπουλο. 

Πριν τελειώσουμε  θέλω να σε ρωτήσω κάτι διαφορετικό κάτι γενικό με την τέχνη του ηθοποιού. Υπάρχουν πολλά παιδιά  που θέλουν, επιθυμούν ονειρεύονται έχουν ανάγκη να ασχοληθούν, επαγγελματικά ως ηθοποιοί. Τι συμβουλή θα μπορούσες να δώσεις ιδιαίτερα σε σχέση με την τόσο δύσκολη εποχή που ζούμε;

Ανέφερες στην ερώτησή σου δυο πολύ σημαντικές λέξεις για εμένα. «Ονειρεύονται και έχουν ανάγκη». Δεν έχει κανείς το δικαίωμα και είναι ασυγχώρητη αμαρτία για εμένα, να βάλει καποιος εμπόδια στα όνειρα των ανθρώπων. Ιδιαίτερα  στις ηλικίες των νέων ανθρώπων που μόλις  «ξεκινούν» την ζωή τους.

Επίσης λέγοντας «έχουν την ανάγκη» μόνο και μόνο αυτό, με κάνει να τους πω, ξεκίνα τώρα  !!!!

Όσο αφορά αυτό που είπες για δύσκολη εποχή, θέλω να σου πω πως για τους ηθοποιούς και γενικά για τους καλλιτέχνες, πάντα οι εποχές ήταν δύσκολες. Φυσικά και τον τελευταίο χρόνο έχει δυσκολέψει ακόμα περισσότερα. Αλλά πάντα για τους ηθοποιούς η αναζήτηση εργασίας ήταν δυσκολοπρόσιτη. Η ανεργία πάντοτε έφτανε στο 80-90%.

Όποτε για εμένα δεν έχουν να κάνουν οι εποχές αλλά το πόσο είναι πραγματική η ανάγκη, οι αντοχές  και η αποφασιστικότητα που έχει κάποιος. Και όπως λέει ένα ρητό, καλύτερα να μετανιώσει κάποιος για κάτι που έκανε ή προσπάθησε να κάνει παρά για κάτι που δεν έκανε.

Επειδή βρισκόμαστε σε ημέρες ευχών και πριν  κλείσουμε αυτή τη συζήτηση, ποια είναι η δική σου ευχή για την καινούργιο χρονιά;

Καταρχάς εκτός από το πιο σημαντικό την υγεία θέλω να ευχηθώ,  για τα ιδιαίτερα  φετινά Χριστούγεννα, να βρούμε τη δύναμη και τα «υλικά» ως πιστοί, να ετοιμάσουμε την καρδιά μας να γίνει η φάτνη για να μπορέσει να γεννηθεί «Χριστός»  ξεχωριστά για τον κάθε έναν μας και να ζήσουμε την δική μας αναΓέννηση. Επίσης εύχομαι για την επόμενη χρονιά αλλά και για όλες τις επόμενες, να έχουμε λογική στην σκέψη, ουσιαστική  αγάπη στην καρδιά και ανιδιοτέλεια στις συμπεριφορές μας.

Θανάση σε ευχαριστώ πολύ για την συζήτηση και σου εύχομαι να έχεις καλές γιορτές.

Και εγώ σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τον «χώρο» που μου προσφέρεις. Ανταποδίδω για τις ευχές σου,  για υγεία χαρές και επιτυχία σε εσένα την οικογένειά σου και στο Westcity.gr 

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα γυρίσματα