Τοπικά

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στα νοσοκομεία της Πάτρας -και ιδίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- παρατηρείται τις τελευταίες ώρες αύξηση της πίεσης εφόσον καταγράφονται νέες εισαγωγές από τη Δυτική Ελλάδα.

Ήδη, χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονταν σε ΜΕΘ Covid -19 έφθασε τους 10- διπλάσιος αριθμός σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο (!), ενώ στην αντίστοιχη Μονάδα του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» παραμένουν πέντε διασωληνωμένοι ασθενείς.

Ήδη, από σήμερα η ΜΕΘ Covid -19 του ΓΝΠ «Ο Αγιος Ανδρέας» ενισχύεται με δύο επιπλέον κλίνες, δηλαδή από τις υπάρχουσες έξι θα έχει διαθέσιμες οκτώ, ενώ στο ΠΓΝΠ η δυναμική θα φθάσει άμεσα στις 22 κλίνες.

Την ίδια ώρα ανησυχία επικρατεί για την κατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς χθες οι εισαγωγές στο ΓΝ Αγρινίου (το οποίο δεν έχει δυνατότητα για νοσηλεία σε ΜΕΘ Covid-19) έφθασαν τις 24 και υπάρχουν και περιστατικά που νοσηλεύονται στο ΓΝ Μεσολογγίου.

Να σημειωθεί, πως βαριά περιστατικά διακομίζονται από το ΓΝ Πύργου, στο οποίο χθες νοσηλεύονταν 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα.