Τοπικά

Συγκεντρώσεις σήμερα στην Πάτρα για την έκδοση της απόφασης για τη δίκη της “Χρυσής Αυγής”

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Πάτρα στο πλαίσιο ανακοίνωσης της απόφασης για την δίκη της «Χρυσής Αυγής» από το Εφετείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 11 το πρωί και αντίστοιχα, στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ο λαός της Πάτρας που με τη μεγάλη κινητοποίηση συνέβαλε στην αθώωση της Δημοτικής Αρχής, όταν σύρθηκε στα Δικαστήρια από την  Χρυσή Αυγή, επειδή αρνήθηκε να διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο τη δράση της, θα δώσει μαζικό – δυναμικό «παρών».

Η δίκη μπορεί να φτάνει στο τέλος, οι μάχες που έδωσε όμως ο λαός και η νεολαία θα συνεχιστούν».

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΕΛΜΕ

Εξ άλλου, στην κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου θα συμμετέχει και η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, η οποία μάλιστα προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση από 08.00 έως 11.00 για όσους εκπαιδευτικούς θέλουν να συμμετέχουν.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για την ίδια μέρα.

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: ΕΦΘΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Εν όψει έκδοσης της δικαστικής απόφασης εξέδωσε ανακοίνωση και η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφαση για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, μια απόφαση μεγάλης ιστορικής σημασίας για το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Η απόδοση δικαιοσύνης αφορά όχι μόνο τα θύματα των επιθέσεων αλλά όλη την κοινωνία.

Η καταδίκη της ΧΑ πρέπει να είναι συνολική. Κι αν η δίκη έφτασε στο τέλος της, ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 11:00 π.μ. το πρωί στην πλατεία Γεωργίου όλες και όλοι να ενώσουμε τη φωνή μας με τους δημοκρατικούς πολίτες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για τη μόνη δικαίωση που είναι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής».